USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Розміром з блоху: показали найменшу хребетну тварину у світі

19 Лютого 2024 00:15
Вчені виявили жабу розміром із горошину, яка може бути найменшою хребетною твариною у світі.

Про це пише Daily Mail.

Блошина жаба в середньому має розміри всього 7,1 міліметра, що робить її найменшою у світі. Дослідники успішно виміряли 46 екземплярів мініатюрної амфібії, знайдених у її лісовому середовищі проживання на вершині пагорба на півдні Баїї, Бразилія.

Спина маленької жаби має різні коричневі відтінки, що допомагає зливатися з довкіллям, на відміну багатьох яскраво-жовтих чи помаранчевих жаб, що живуть у цьому регіоні.

Читати ще: У Бразилії знайшли першу у світі жабу, яка запилює рослини

Біологам було відомо про існування блошиної жаби розміром із горошину відтоді, як вона була вперше виявлена в тропічних лісах Атлантичного океану в Баїї 2011 року.

Але це нове і повніше дослідження зразків є доказом того, що команда зібрала достатньо зразків дорослих жаб, щоб зробити однозначний висновок про середній розмір виду.
Результати вимірювань, про які дослідники повідомили в журналі Zoologica Scripta, допомогли їм швидко оцінити, чи були жаби дорослими, визначивши, чи є вони репродуктивно зрілими, чи ні.

Вчені, до яких входили герпетологи з німецьких та бразильських університетів, також досліджували жаб на наявність голосових щілин у горлі – особливість, яка є лише у самців цього виду.

Результати були абсолютно зрозумілими, за словами Марка Шерца, який вивчає амфібій та рептилій як куратор герпетології Музею природної історії Данії в Копенгагені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus