USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Розмова з фейковим Погуляйком: шахраї від імені голови ОВА видурюють у волинян гроші

14 Липня 2023 16:30
На Волині шахраї представляються керівником Волинської обласної військової адміністрації і видурюють у людей гроші. До підприємців і волонтерів телефонує чоловік, каже, що він Юрій Погуляйко, і просить гроші на ЗСУ.

Люди поділилися з журналістами номером телефону, з якого їм дзвонили, йдеться в сюжету ТРК «Аверс».

Співрозмовник переконує, що він – Юрій Погуляйко; його завдання – «допомогти нашим хлопцям, організувати закупку з Польщі 100 приладів нічного бачення та 200 бронежилетів».

Ті, хто знає Юрія Погуляйка, відразу зрозуміють, що то не він. А от на інших людей переконливість шахраїв може подіяти.

До слова, після розмови шахраї надіслали журналістам рахунок, куди закинути гроші. Вони ж усю інформацію передали компетентним органам. Поліція займається цією історією.
У Волинській адміністрації наголошують, що керівник, його заступники і взагалі ОВА не телефонують до людей з метою збору коштів. Листів з подібними проханням теж не надсилають.

«До Волинської ОВА продовжують надходити повідомлення, що до підприємців області нібито телефонує голова ОВА з проханням збору коштів для ЗСУ. Це, звичайно, неправда. Ми про це неодноразово повідомляли на офіційних ресурсах. Також Юрій Погуляйко розповів про це у відеозверненні. Але, на жаль, це не спинило шахраїв, які продовжують діяти за схемою. Тож ми продовжуємо застерігати від цього підприємців і населення області. Також над цим працюють правоохоронні органи до яких ОВА звернулося з заявою», – коментує керівниця управління інформаційної та внутрішньої політики Волинської ОДА Каріна Мариневич.

Нагадаємо, в середині червня з’явилася несправжня сторінка голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка. Згодом у волинському сегменті соцмереж із цієї сторінки почали активно рекламувати фейкову та маніпулятивну інформацію на теми, які мають високий суспільний інтерес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus