USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розмовний клуб української мови у Луцьку за пів року відвідали двісті людей

11 Вересня 2022 06:15
За пів року мовні курси, які відбуваються у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, відвідали 200 людей.

Про це Суспільному розповіла викладачка мовного клубу, доцентка Оксана Приймачок.

«Розмовний клуб створили, аби навчити говорити українською тих, хто в час повномасштабного вторгнення вимушено переселився на Волинь. Утім, з часом до клубу, – розповідає кураторка Оксана Приймачок, – доєдналися і лучани».
Три місяці ходить на заняття пані Лариса. 40 років тому жінка приїхала жити до Луцька. У клуб прийшла, аби удосконалити українську мову. Каже: писати їй легше, ніж розмовляти.
67-річна Ніна родом з Херсону. В квітні вимушено переїхала до Луцька. З того часу відвідує розмовний клуб. Українську мову вивчала лише у школі. Заняттями задоволена, бо за п’ять місяців практичних навчань, розповідає переселенка, тепер може вільно спілкуватися у житті українською.
Клуб відвідують переважно люди старшого та пенсійного віку.

Спочатку українську мову викладали через граматику та правильну вимову. Потім, за бажанням відвідувачів, у клубі з’явилися домашні завдання, аби людям вдавалося швидше долати мовний бар’єр, говорить Оксана Приймачок.

Заняття у розмовному клубі української мови відбуваються щовівторка та щочетверга о 16 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Люся Показати IP 11 Вересня 2022 07:57
вони хотіли і хочуть жити в Україні, але не знати державної мови. Де ще таке буває? Я б їх навчила... Бля!
Анонім до Люся Показати IP 11 Вересня 2022 09:37
Наприклад. Канада - двомовна держава. І не всі у цій країні знають англійську або французьку. Але що тобі ,бля, пояснювати?
Люся до Анонім Показати IP 11 Вересня 2022 14:05
А ти яку мову знаєш? Полішуцьку? Вчитиса не хочу, красти боюса, поїду до Луцька - в сіржанти наймуса?.. В ментярню - мається на увазі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus