USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Білорусі стартували масштабні військові навчання з росіянами «Захід-2017»

14 Вересня 2017 09:32
У Білорусі починаються спільні з Росією військові навчання "Захід-2017". Вони відбудуться на території цієї країни та Калінінградської області Росії - біля кордонів України та східних рубежів НАТО. За офіційними даними будуть задіяні 13 тисяч військових і 250 танків. Про це повідомляє ТСН.

У соцмережах білоруси вже кілька тижнів викладають відео, як російську техніку доправляють до місць вишколу. Відомо, що 17 вересня вправлятиметься авіація двох армій, 18 - розіграють бій з утримання кордонів, а 19 - тренуватимуться підрозділи протиповітряної оборони.

В РНБО України заявляють, що реальна кількість учасників навчань - до чверті мільйона військовослужбовців. У НАТО стурбовані активністю російських і білоруських військ і переконані, що навчання спрямовані на провокування країн-членів Альянсу.

Як інформує агентство «Белта», військові навчання «Захід-2017», які триватимуть до 20 вересня вздовж східного флангу НАТО.

Навчання проходитимуть на семи полігонах, серед яких два полігони ВПС і військ ППО.

У міністерстві оборони Білорусі напередодні старту навчань запевнили, що спільні військові маневри з Росією мають виключно оборонний характер. Зазначено, що навчання відбуватимуться під наглядом міжнародних спостерігачів ООН, ОБСЄ, НАТО, СНД, ОДКБ і Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також військових спостерігачів із сусідніх країн, включаючи Україну.

Однак, союзники НАТО стурбовані тим, що Москва може залишити військову техніку в Білорусі після завершення навчань і потенційно зможе використати їх для швидкого перетину кордону з країнами Балтії, як це було в Грузії в 2008 році та в Україні в 2014 році, повідомила «Європейська правда».

Британський міністр Майкл Феллон також заявив, що Росія проводить навчання, щоб «спровокувати нас, вони призначені для перевірки нашої оборони».

У НАТО повідомили, що уважно слідкуватимуть за перебігом маневрів, крім того, Альянс відправить трьох спостерігачів, які отримали офіційні запрошення.



Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що російсько-білоруські навчання «Захід-2017» становлять загрозу для України. Він зазначив, що Україна буде відстежувати і моніторити, щоб всю техніку після навчань вивели.

При цьому начальник Генерального штабу Віктор Муженко зазначив, що Україна в зв’язку з навчаннями «Захід-2017» готується до різних сценаріїв. За його словами, ці навчання мають більш широкий контекст, ніж оголошені маневри на території Білорусі: вони мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій і несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.

У той час, коли Росія проводить «Захід-2017» на теренах Білорусі, в Україні розпочинаються масштабні військові навчання з військовими частинами та підрозділами оперативного командування «Захід» на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Під час проведення навчань планується здійснення переміщення військової техніки як вдень та і в темну пору доби, розгортання військових таборів поза межами населених пунктів та відпрацювання навчальних завдань особовим складом в: Любомльському, Камінь-Каширському, Ратнівському, Старовижівському, Шацькому, Ковельському, Маневицькому районах Волинської області; Сарненському, Володимирецькому, Дубровицькому, Рокитнівському та Зарічнянському районах Рівненської області; Олевському, Овруцькому, Ємільчинському, Лугинському, Народицькому, Коростенському, Малинському районах Житомирської області.

Населення цих районів просять з розумінням поставитися до розгортання військових таборів та переміщення військової техніки.

Окрім цього, нагадаємо, 11 вересня на базі одного з аеродромів Волині розпочався льотно-методичний збір за участю бригади тактичної авіації імені Петра Франка. Отож, на волинян чекають гучні ночі, сповнені авіаційної «музики».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 14 Вересня 2017 09:37
Ховайся в жито...
Анатоль_ Показати IP 14 Вересня 2017 10:33
Ну то й шо? Пофіг.
123 Показати IP 14 Вересня 2017 10:58
Страшно? Сидите сушите штаны.
777 Показати IP 14 Вересня 2017 11:16
Мля, грузина одного задержать не смогли. а тут танки собрались останавливать. ЧЕМ? Шоколадом забросать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus