USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розширення доріг і новий майданчик: як зміниться двір на Наливайка в Луцьку після ремонту

11 Жовтня 2019 09:43
Капітальний ремонт у дворі на вулиці Наливайка, 2, 4 в Луцьку розпочнеться найближчим часом, після того, як місцеві мешканців вивчать проект реконструкції і при бажанні внесуть свої правки. Презентували проєкт під час зборів, у яких взяли участь перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, радник міського голови Юрій Безпятко та виконувач обов’язків директора ДЖКГ Микола Осіюк.

«Ми ввели практику попередньої презентації проєкту капітального ремонту, щоб дати людям можливість не тільки ознайомитися з тими змінами, які їх очікують, але й взяти участь у його формуванні, внести власні поправки, – розповів Григорій Недопад. – Ця практика показує хороший результат, щоразу присутні на зборах виявляють інтерес до проєкту, досить активно відстоюють власні позиції. У дворі на вулиці Наливайка після ремонту відбудуться досить кардинальні зміни, зокрема, буде розширено дорогу до 9 метрів, створено досить велику кількість паркомісць, адже у власників квартир багато автівок, які масово паркують на зелених зонах. Крім того, чимало авто бачимо припаркованими під самими вікнами квартир. Після ремонту біля під’їздів буде облаштовано пішохідну зону з бордюром, тож водії не зможуть ставити машини впритул до будинків. Виникла дискусія про облаштування ще одного заїзду в двір, відповідно до вимог ДБН, однак люди виступили проти цього. Також серед присутніх були прихильники збереження тополь, які перебувають в аварійному стані. Попередили людей, що капітальний ремонт слугуватиме десятки років, тому й зміни потрібно забезпечити по максимуму і на тривалий час».
На зборах відбулось досить емоційне обговорення запропонованих змін. Присутні вболівають за майбутній комфорт, тому вступали в дискусії й охоче пропонували свої ідеї та бачення проекту. Деякі мешканці виступали за повне збереження зелених насаджень, натомість інші пропонували зрізати аварійні дерева. У підсумку людям дали можливість вивчити проєкт, обговорити його і зібрати підписи на підтримку власних пропозицій, щоб потім внести їх до майбутнього плану і приступити до ремонту. Тривалість робіт розрахована на два роки.
«Стараємось працювати у Луцьку на максимальну потужність у сфері капітальних ремонтів, – зазначив Ігор Поліщук. – Зараз погодні умови дозволяють проводити роботи, тому ми вважаємо, що немає змісту втрачати час, будемо працювати зараз і продовжимо навесні, аби зробити життя людей комфортнішим. Днями проєкт ремонту ми передали на розгляд мешканців трьох будинків на вулиці Степана Бандери, зараз – жителям двох будинків на Наливайка, найближчим часом схожі збори проведемо ще в одному з районів Луцька».

У дворі на вулиці Наливайка передбачено ремонт «під ключ» із повною заміною асфальтового та дорожнього покриттів, на яких викладуть бруківку, буде розширено проїжджу частину, збільшено кількість паркомість, облаштовано LED-освітлення, встановлено новий дитячий майданчик, а також облаштовано зону смітників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2019 09:54
Зробили проект - заплатили гроші проектувальнику; пройшли експертизу - заплатили гроші. А тепер жителі будуть розглядати і вносити побажання. І по-новому - За коригування проекту гроші проектувальнику і проходження нової експертизи. Оце по-нашому, оце логіка.
лучанин до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2019 10:45
не зі своєї кишені платять.
Куодуплик до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2019 11:10
виходячи з того, як у нас непогано і активно розвивається і модернізується місто за останніх 3-4 роки, можу сказати впевненно, що ті хто: "зробили", "заплатили", "пройшли",..і тд.тп. досить не дурні люди та розумають, що за "по новому" можуть взяти за п'яту точку......
До аноніма до Анонім Показати IP 12 Жовтня 2019 10:56
А чому ви вирішили що гроші вже заплатили за проект і експертизу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus