USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Розширили перелік критеріїв для бронювання від мобілізації на оборонних підприємствах

20 Травня 2024 16:40
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України розширило перелік критеріїв для бронювання працівників оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомили на сайті міністерства, пише Бабель.

Відомство внесло зміни до критеріїв для визначення підприємств такими, що мають важливе значення для національної економіки. Відповідність цим критеріям стає підставою для подальшого бронювання військовозобовʼязаних працівників.

Читати ще: Повістки в Україні будуть розсилати поштою

Рішення стосуються підприємств, установ і організацій, залучених до виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення з розробки, виготовлення, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки, боєприпасів і їх складових. Такі підприємства і установи мають відповідати одному з двох критеріїв:

- бути виконавцем чи співвиконавцем контракту з державним замовником у сфері оборони (виробництва військових товарів, повʼязаних робіт та послуг) або бути учасником договору про виробництво товарів оборонного призначення за рахунок позабюджетних коштів, не заборонених законодавством. При цьому товари оборонного призначення обовʼязково мають бути поставленими до військових частин та військових формувань, а понад 50% від загального обсягу виробництва підприємства мають становити товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період);

- отримувати державну фінансову підтримку у вигляді грантів згідно з Порядком надання фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони (Brave1).

Читати ще: Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних. Хто тепер їх затверджуватиме

«Перший [критерій] обʼєднує ті два, які були чинні до цього часу, додаючи при цьому позабюджетні джерела фінансування. А другий дає можливість отримати підставу для бронювання компаніям, які перебувають на стадії розробки свого продукту у сфері ОПК», – пояснили в міністерстві.

Фактично, заводи й компанії, які виробляють озброєння та техніку для українського війська, матимуть більше шансів забронювати своїх працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus