USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розвідка Британії: РФ створює нову адміністративну еліту на окупованих територіях України

28 Березня 2024 22:51
Розвідка Великої Британії розповіла про політику русифікації на окупованих Росією територіях України для приведення їхньої правової та політичної системи у відповідність до законодавства РФ.

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 28 березня.

У відомстві зазначили, що ці заходи пов’язані з планами російського лідера Владіміра Путіна створити нову адміністративну еліту, про що йшлося в його зверненні до нації минулого місяця, а також з видачею в січні 2024 року президентського указу про створення нового кадрового резерву.

Британські аналітики звернули увагу на те, що російська академія народного господарства і державної служби відкриває магістратуру за спеціальністю «Державне і муніципальне управління», яка, за словами представника вишу, надасть випускникам навички для роботи на всіх рівнях влади, зокрема на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Читати ще: У Росії повністю зупинився один з нафтопереробних заводів через атаку дронів, – Reuters

Відомство також вказало на заяву міністра юстиції РФ Константіна Чуйченка про те, що Москва створила 58 федеральних установ виконання покарань на тимчасово окупованих територіях України.

«Ймовірно, створення магістерської програми частково спрямоване на подолання дефіциту охочих, а також кваліфікованих кадрів на російських державних посадах на тимчасово окупованих територіях України», – йдеться в огляді.

Інші русифікаторські заходи, відзначає розвідка, на сьогодні включають поширення системи правосуддя РФ, нав’язування російської освітньої програми, видачу паспортів РФ та розбудову російської телекомунікаційної інфраструктури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
усе повторилось Показати IP 29 Березня 2024 06:58
Своїм декретом від 20 серпня 1941 р. Гітлер зробив крок, яким остаточно закріпляв поділ України на окремі частини. В декреті наголошувалось, що «заселена українцями частина окупованих східних областей, що не входить в компетенцію генералгуберна тора, утворює рейхскомісаріат згідно з наказом від 17 липня 1941р.
Iнкогнiто до усе повторилось Показати IP 29 Березня 2024 09:03
Та нi не дозволила Росiя повторить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus