USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Розвідка США попереджає про втручання Росії в президентські вибори

21 Лютого 2020 14:21
Чиновники розвідки США попередили конгресменів, що Росія втручається у цьогорічну передвиборчу кампанію з метою допомогти Дональду Трампу залишитись президентом на другий термін.

Про це із посиланням на трьох чиновників, які знають подробиці закритого брифінгу для американських парламентарів, написала газета Washington Post, повідомляє УНІАН.

Чиновники повідомили про брифінг розвідки на умовах анонімності. Їхня доповідь стосувалася зусилля Росії вплинути на вибори 2020-го й посіяти розкол в американському електораті. Брифінг у Комітеті Палати представників з питань розвідки відбувся 13 лютого. Через день Трамп «відчитав» тогочасного директора національної розвідки Джозефа Магваєра. Цього тижня президент США оголосив, що Магваєра замінить на посаді Річард Грінелл, адже він більш лояльний до Трампа.

Застереження американської розвідки піднімає питання про чесність президентської кампанії. Крім того, виникають сумніви, чи адміністрація Трампа робить належні кроки для боротьби з втручанням, з яким США зіштовхнулися 2016.

Американські розвідувальні агенції кажуть, що Росія втручалася у вибори 2016-го за допомогою кампаній у соцмережах, а також викрадення й публікацію електронних листів Демократичної партії. Вони вважають, що Росія намагалася допомогти кампанії Трампа й посіяти хаос в американському політичному процесі. Спеціальний представник Департаменту юстиції Роберт Мюллер дійшов висновку в своєму розслідуванні, що російське втручання було «широким і систематичним». Однак він не знайшов злочинної змови між Москвою та виборчим штабом Трампа.

Після нового брифінгу, який провів представник національної розвідки Шелбі Пірсон, республіканські конгресмени виступили проти озвучених висновків, наголосивши, що Трамп був жорстким у ставленні до Росії. Трамп справді схвалив жорсткі економічні санкції проти Москви.

Однак він також постійно позитивно висловлювався про Володимира Путіна й вивів американські війська з регіонів, наприклад, у Сирії, де Москва змогла заповнити вакуум. Торік він «заморозив» військову допомогу для України, з якою Росія воює. І це рішення зіграло центральну роль у процесі імпічменту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 14:33
У них,мабуть, у розвiдцi украiнцi працюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus