USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

РПЦ назвала війну в Україні «священною» і висловила територіальні претензії

28 Березня 2024 10:53
Так званий «Всесвітній російський народний собор», який очолює голова Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Московський Кирило (Гундяєв) видав «наказ», в якому війна в Україні називається «священною», а території України оголошені такими, що «мають увійти до зони виняткового впливу Росії».

Текст цього «наказу» в середу, 27 березня опубліковано на сайті Московського патріархату, передає Кореспондент.

Вказується, що документ схвалено під час соборного з’їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участі ієрархів РПЦ та пов’язаних із цією церквою громадських діячів.

Читати ще: Патріарх РПЦ Кіріл – агент КДБ і «тютюновий митрополит»: ексрозвідник розповів цікаві факти

Там заявили, що «спеціальна військова операція», як називають в РФ війну в Україні, є «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, що ведеться на землях Південно-Західної Русі проти злочинного київського режиму і колективного Заходу», а Росія та її народ «виконують місію того, хто захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм».

Далі в РПЦ називають «руській мір» «духовним і культурно-цивілізаційним феноменом», що поширюється «істотно далі» державних кордонів як Російської Федерації, так і «великої історичної Росії».

У документі сказано що білоруси та українці є лише субетносами росіян, а саму РФ слід відкрити для в’їзду «мільйонів іноземців, які обстоюють традиційні цінності».

Читати ще: Волинські очільники УПЦ МП увійшли до офіційного календаря Російської православної церкви

Як інформували, Служба безпеки України 15 грудня оголосила в розшук патріарха Російської православної церкви Кирила (Володимира Гундяєва). Його звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
здивований Показати IP 28 Березня 2024 11:09
А ви ще ходіть до московських попів...
Василь Показати IP 28 Березня 2024 11:23
Все закономірно.адже церква.яка з 43 року є ідеологічним підрозділом кгб,виконує всі розпорядження диктатора.Ось тільки наші депутати чешуться і ніяк не заборонять цю розвідку ворога в Україні.Потрібно відправити депутатів на нуль для прискорення прийняття рішення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus