USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

Директора «Проліску» обиратимуть на конкурсі

14 Лютого 2018 12:36
Із теперішнім керівником санаторію «Пролісок» Валентиною Касардою продовжать термін контракту на три місяці. Водночас комісія оголосить конкурс на заміщення посади директора.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 14 лютого.

Керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук повідомила, що дія контракту із директоркою КП «Волинський обласний санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентиною Касардою закінчується 14 лютого. Тож на розгляд депутатської комісії винесли проект рішення про продовження терміну контракту керівниці на три місяці, протягом яких має відбутися конкурс на заміщення посади.

Депутат Святослав Кравчук звернувся до своїх колег із проханням посприяти тому, аби конкурси на заміщення посад оголошували раніше, щоб керівники та персонал закладів могли вчасно готуватися до кадрових змін.

«Коли ми наведемо порядок із кадровими питаннями? Нам потрібно створити комісію, яка контролюватиме ці процеси», – зауважив Святослав Кравчук.

Він запропонував продовжити дію контракту Валентині Касарді на рік, а за три місяці до закінчення терміну його дії (в листопаді 2018 року) оголосити конкурс про заміщення посади.

Своєю чергою депутат Вячеслав Рубльов відзначив, що конкурсна комісія в облраді є.

«Комісія збирається, розглядає кандидатури. А керівники можуть звертатися й раніше про оголошення конкурсу, для цього достатньо написати відповідну заяву», – наголосив обранець громади.

Він акцентував, що до складу комісії входять депутати, вона працює чітко, а винесені питання розглядають із дотриманням усіх вимог. А на зауваження про дискредитацію роботи облрадою комунальних підприємств області, зокрема санаторіїв, відповів, що протягом навіть минулого року обласна рада пішла на зустріч, наприклад, таким санаторіям, як «Турія» чи «Лісова пісня», «борючись із адміністрацією», виділяючи значні кошти на їх підтримку з обласного бюджету. Окрім того, за останній час не було продано жодного комунального підприємства.

«Ми повинні підходити до всіх однаково, ми даємо всім можливість іти на конкурс, пропонувати свої бачення розвитку комунального підприємства, навіть якщо є якісь альтернативні проекти. Від цього ситуація складеться тільки на краще, адже переможець конкурсу зможе застосувати всі ці теорії на практиці. Ми демократично ставимося до призначення керівників, є широкі кола обговорення, зокрема, й за участю громадськості», – зазначив Вячеслав Рубльов.

Депутат запропонував призначити директорку «Проліска» виконувачкою обов’язків керівника санаторію поки триватиме конкурс на заміщення посади. І наголосив, що й раніше такі рішення приймали, що не заважало в майбутньому попереднім керівникам перемагати на конкурсах.

Водночас члени комісії акцентували, що Валентина Касарда – відмінний керівник, а санаторій «Пролісок» є однією з візитівок Волині, де, зокрема, проходять реабілітацію військовослужбовці АТО.

Валентина Касарда, своєю чергою, відзначила, що побоюється того, що у випадку її звільнення з посади за нею може піти з санаторію частина персоналу, наприклад, навіть до санаторію «Червона калина».

«Адже кожен керівник має свою команду, якщо прийде новий директор, він підбиратиме своїх людей», – зауважила Валентина Касарда.

Остаточне рішення щодо керівника санаторію мають прийняти на черговій сесії облради.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що на території «Проліску» незаконно продавали алкоголь. Зокрема, як з’ясували фіскали, на території лікувального закладу спиртне можна було придбати в ресторані, у фіто-барі (який зачинили після оприлюднення факту торгівлі) та ще й у магазині, де торгував підприємець без відповідних дозволів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хівря Показати IP 14 Лютого 2018 15:49
Якщо хочете, щоб Пролісок процвітав, не зачіпайте Касарду, то її 100% заслуга, що заклад процвітає, руки геть від керівника мудрого!
Неля Показати IP 14 Лютого 2018 16:56
Я лікувала дитину в санаторії Пролісок в жовтні 2017 року. В мене дитина діабету і мене приємно вразило харчування на шведський лінії, їжа як вдома на будь яку дієту і смак. Територія санаторії чиста і лайна. На процедура дівчата ввічливі і в басейні дуже сину сподобалось. Нам є з чим порівняти. Нам давали путівку в Трускавець в санаторій Алмаз. Антисанітарія повна, ремонту дуже давно ніхто не робив, ми дитину там не залишили. А в Політику минулі все дуже сподобалось. Один позитив. Я не відношуся ні до одної політичної сили, пишу від щирого серця. Керівнику санаторії низький уклін, що тримає все в порядку, а хто не вірить, то поїдьте в Трускавець, порівняйте.!
Анонім Показати IP 14 Лютого 2018 17:01
Невже кравчук очолить санаторій?
Любов Показати IP 30 Вересня 2018 09:02
Я направляю на лікування в санаторії інвалідів по ЧАЕС. Протягом 15 років не було жодного негативного відгуку про санаторій "Пролісок". Всі дуже задоволені лікуванням та атмосферою, яка там створена. Ось уже 2 роки треба доплачувати за путівку, але не поменшало бажаючих лікуватись у "Проліску".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus