USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Санкційний план тиску на Росію виконано на 36%, – Єрмак

19 Травня 2022 23:33
Наразі виконано 36% плану дій групи Макфола-Єрмака щодо посилення санкцій проти російської федерації.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив у Telegram, передає Укрінформ.

«Група Макфола-Єрмака продовжує роботу. Відслідковуємо прогрес із впровадження обмежень згідно з нашим санкційним планом. Наразі виконано 36% санкційного плану групи Макфола-Єрмака. Робота над рештою триває», – зазначив він.

Єрмак уточнив, що за останній тиждень санкційний тиск на рф зріс. Зокрема було впроваджено нові санкції проти російських та білоруських компаній, близького оточення президента рф, військового командування білорусі, а також посилено торгові обмеження. За його словами, є прогрес у посиленні санкцій стосовно фізичних осіб, держпідприємств і торгівлі.

Він підкреслив, що очікує від союзників України санкцій проти енергетичного сектору та банківської системи рф.

Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки, посол Майкл Макфол.

У квітні група представила План дій щодо санкцій, який містить рекомендації для міжнародної демократичної спільноти щодо комплексу подальших економічних заходів, спрямованих на примус російського керівництва до якнайшвидшого припинення війни в Україні та максимальне збільшення ціни агресії для росії.
План зосереджений на 10 ключових напрямах санкційної політики, серед яких визнання росії та білорусі державами – спонсорами тероризму, а збройних сил РФ – терористичною організацією; повна заборона на російський експорт енергоносіїв; розширення санкцій проти фінансового сектору рф та рб; посилення транспортних та страхових санкцій; розширення й посилення торговельних ембарго та персональних санкцій.

10 травня група представила другий напрацьований документ – Дорожню карту енергетичних санкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus