USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

САП розслідує можливе отримання хабара в $30 тис. депутатами від «Слуги народу»

23 Жовтня 2019 11:33
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби САП, пише Theбабель.

Справу відкрито після інформації, оприлюдненої у ЗМІ. Розслідується можливе одержання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики. Народні депутати, можливо, отримали по $30 тис. неправомірної вигоди за голосування проти законопроєкту про ліквідацію корупційних схем при оцінці обʼєктів нерухомості на засіданні комітету.

Дані про кримінальну справу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна. Досудове розслідування ведуть детективи НАБУ.
Про що мова?

18 жовтня депутати на засіданні комітету
«провалили» законопроєкт № 2047 «Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки обʼєктів нерухомості». Документ зареєстрували в парламенті 4 вересня, його авторами стали 31 депутат від фракцій «Голос» і «Слуга народу».

Він пропонує скасувати роботу т. зв. електронних майданчиків (спеціальне програмне забезпечення), через які оцінювачі та нотаріуси зобовʼязані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Це платна послуга – ціна за реєстрацію звіту і перевірку реєстрації нерухомості коливається від 680 до 1 800 грн за одну операцію. «Станом на 18. 07. 2019 р. з населення на користь майданчиків було стягнуто мінімум 584,8 млн грн, тобто більш ніж 1 млн грн на день «з повітря», – кажуть автори проєкту № 2047.

Документ передбачає відключення всіх авторизованих електронних майданчиків від Єдиної бази даних звітів про оцінку. Чинні електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком (член групи «За майбутнє»).

Екснардеп Сергій Лещенко повідомив, що за його інформацією деякі депутати від СН у комітеті отримали по $30 тис. від «зацікавлених осіб», щоб не голосувати за законопроєкт, який виключить приватні електронні майданчики з процедури оцінки нерухомості.

Після інциденту депутатів парламентської фракції «Слуга народу», які входять до комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, можуть перевірити на детекторі брехні
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus