USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС через самопроголошене Придністров’я

25 Листопада 2022 15:12
Служба безпеки продовжує системну боротьбу з міжнародною організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України.

У результаті масштабної спецоперації контррозвідки СБУ на кордоні із самопроголошеним Придністров’ям нейтралізовано потужне злочинне угруповання, яке очолював «громадянин» невизнаної республіки, повідомляють у відомстві.

Зловмисники за участі корумпованого прикордонника організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

Нелегальний трафік пролягав до сусідніх європейських країн через територію так званої ПМР.

Вартість таких «послуг» становила від $5,5 тис. з клієнта. Сума залежала від його матеріальних можливостей і терміновості виїзду.

Читати ще: 3000 доларів за втечу за кордон: на Волині ліквідували чергову схему для ухилянтів

Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Для проїзду пересіченою місцевістю зловмисники використовували власний автотранспорт.
За даними слідства, до складу угруповання входило кілька мешканців прикордоння. Саме вони підшукували потенційних клієнтів для нелегального виїзду до зарубіжних країн.

При цьому житель невизнаного Придністров’я виконував роль провідника і надавав відповідні інструкції щодо подальших дій за кордоном.

Співробітники СБУ задокументували злочинну схему і затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох утікачів.

Читати ще: СБУ ліквідувала черговий канал втечі ухилянтів за кордон, який організували троє волинян

Під час обшуків за місцями перебування затриманих правоохоронці виявили готівку, одержану незаконним шляхом, мобільні телефони із доказами протиправних дій.
Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Розглядають питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus