USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

СБУ ліквідувала схему продажу фальшивих спецперепусток для пересування у комендантську годину

6 Грудня 2022 23:38
Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували на Київщині масштабне виготовлення і збут підроблених документів центральних органів влади та силових структур України.

Під час розслідування вилучено фальшиві службові посвідчення та перепустки на спецтранспорт Офісу Президента України, Верховної Ради України, Офісу Генерального прокурора, СБУ, Державного бюро розслідувань та МВС, інформують у відомстві.

Вартість однієї «посвідки» становила від $50 до $500. Сума залежала від назви «відомства» і термінів використання.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося своєчасно викрити схему і тим самим запобігти можливому використанню підробки російськими ДРГ для проїзду автошляхами України.
Читати ще: Брали за послугу по $6 тисяч: на Волині СБУ ліквідувала ще один канал втечі ухилянтів за кордон

За даними слідства, оборудку організував працівник проєктної організації в Обухові. Для серійного виготовлення підробок використовував спеціалізовану комп’ютерну техніку установи.

Готові «документи» виставляв на продаж через анонімні акаунти в мережах Даркнет і Телеграм.
Гроші від «замовників» отримував на криптогаманці та банківські картки, оформлені на сторонніх осіб.

Серед встановлених клієнтів були мешканці прифронтових районів Херсонської, Харківської та Донецької областей.

За оперативними даними, зловмисник намагався збути більш ніж 2 тисячі липових перепусток.

Читати ще: СБУ затримала двох агентів РФ, які наводили російські ракети на школи у Слов’янську

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та в офісі компанії, де він виготовляв підроблені документи, правоохоронці виявили партію фальшивих перепусток і посвідчень, комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, банківські картки, на які надходила оплата за «послуги».
На підставі зібраних матеріалів розглядають питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus