USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

СБУ розслідує причетність організації Медведчука до окупації Криму

25 Березня 2021 12:54
Служба безпеки України підозрює представників громадської організації «Український вибір» проросійського депутата Віктора Медведчука у сприянні у 2014 році проведенню незаконного референдуму і виборів у Криму.

Про це повідомили в СБУ, пише НВ.

За даними слідства, учасники «Українського вибору» під час анексії Криму та Севастополя і після цього активно підтримували окупаційні органи влади.

«Вони стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Учасники НЗФ здійснювали незаконне переслідування українських активістів, захоплення адміністративних будівель органів влади України», – розповіли у спецслужбі.

За даними СБУ, керівництво «Українського вибору» імітувало ліквідацію 210 кримських осередків та продовжило антиукраїнську діяльність в тимчасово окупованому РФ Криму.

Як встановило слідство, Мін’юст України отримав документи про припинення діяльності осередків «Українського вибору» у Криму лише в 2017 році. На переконання слідства, це було зроблено, аби створити видимість непричетності керівництва організації до протиправної діяльності її представників у Криму.

Досудове розслідування ведеться за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення учасникам підозри за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада) КК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Pastor Показати IP 25 Березня 2021 13:22
А я що казав?
Порох до Pastor Показати IP 25 Березня 2021 17:14
Прийду до влади, до всіх доберусь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus