USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала на Донеччині місця дислокації українських спецпризначенців

13 Вересня 2022 16:42
У результаті слідчо-оперативних дій в Донецькій і Кіровоградській областях нейтралізовано російську агентурну мережу. Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів ЗСУ в напрямку прифронтових районів сходу України.

Про це інформує СБУ.

У затриманих виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами таємного листування з представниками спецслужб рф.

Так, на Донеччині ворожі агенти розвідували позиції українських захисників поблизу Краматорська і Дружківки. Насамперед їх цікавили дані щодо кількості особового складу й техніки Збройних сил України.

Читати ще: На Харківщині затримали агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ та паролі блокпостів

Зібрані відомості зловмисники передавали окупантам через анонімні телеграм-канали, вказуючи точні геолокації на електронних картах з текстовим описом об’єктів.

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, яких завербували спецслужби країни-агресорки після початку повномасштабного вторгнення для розвідувально-підривної діяльності на сході країни.

Читати ще: Дружина бійця ЗСУ передавала РФ дані про позиції українських військ на сході

Ще одного агента рф затримано у Кропивницькому. Він наносив на Google maps координати про маршрути переміщення українських військ через територію регіону.

Ці відомості він переправляв через месенджери своїм родичам у рф, які контактували зі спецслужбами країни-агресорки.

Наразі слідчі СБУ повідомили всім трьом затриманим про підозру. Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 13 Вересня 2022 17:36
І що з тою ,,клячою,, зробити ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus