USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ, який наводив російські ракети на енергетичні об’єкти Вінниччини

17 Листопада 2022 14:27
Контррозвідка Служби безпеки викрила розконсервованого агента головного управління генштабу зс рф (більш відомого як гру) в ході багатоетапної спецоперації у Вінницькій області.

Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону, повідомляють в СБУ.

Крім цього, він передавав агресору точні координати стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури та споруд системи життєзабезпечення.

Саме за його наводкою окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по енергогенерувальних підприємствах області.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали ворожого агента, чим запобігли спробі передання до рф координат українського енергооб’єкта.

Затриманим виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. Після цього проживав на Вінниччині.
Читати ще: Затримали шпигунку ФСБ, яка намагалася проникнути в СБУ і стати «подвійним агентом»

За оперативними даними, вже тоді він був завербований представниками російської воєнної розвідки, які після розпаду срср перевели його в «режим очікування».

На початку повномасштабного вторгнення на нього вийшов кадровий співробітник російського гру і запросив «допомогу» в проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

Зрадник погодився на «пропозицію», після чого отримав ворожі завдання.

Для їх виконання він приховано спостерігав за українськими об’єктами і здійснював фото-, відеофіксацію. Отримані відомості передавав до рф через заздалегідь відпрацьований телеграм-канал у вигляді відміток на електронних картах з медіафайлами.

Читати ще: СБУ затримала агентку РФ, яка «полювала» за місцями дислокації бойових літаків ЗСУ на південному напрямку

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами листування з російським куратором.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2. ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus