USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Селяни борються за лікарню. ВІДЕО

16 Липня 2012 16:04
Після реорганізації дільнична лікарня села Велимче Ратнівського району працює в режимі денного стаціонару з пунктом невідкладної медичної допомоги. Такі зміни в її роботі задовольняють не всіх місцевих мешканців: селяни вкотре збирають підписи і ратують за те, аби повернути сільській лікарні повноцінний статус.

Про це повідомляє ТЦК Ковель.

Село Велимче на Ратнівщині географічно заходить вглиб Камінь-Каширського району. Добиратися до райцентру селяни мусять через територію, яка офіційно визнана такою, що постраждала від Чорнобильської катастрофи. Не отримуючи належного санітарно-курортного лікування та пільг, як їхні сусіди по той бік Турії, мешканці Велимче та навколишніх сіл особливі надії покладають на місцеву дільничну лікарню.

Після реорганізації лікарні на денному стаціонарі медики вже пролікували понад 400 хворих. Дітей до року та важкохворих госпіталізують до районної лікарні. Решта ‒ отримують допомогу на денному стаціонарі, або ж на виклик хворого оперативно реагує «швидка», ‒ запевняє нас головний лікар Софія Жук.

Рішення про реорганізацію дільничної лікарні приймали депутати сільської ради. Після того як лікарня не пройшла позачергову акредитацію, це був єдиний прийнятий вихід із ситуації, ‒ стверджує сільський голова Василь Філозоф.

Лист-звернення з підписами за відновлення повноцінного статусу дільничної лікарні велимчани передали народному депутату Геннадію Москалю, який днями побував у Велимче. Свого часу, коли Велимчанську дільничну лікарню планували реорганізувати в амбулаторію, про неї вже говорили з парламентської трибуни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Совість Волині Показати IP 16 Липня 2012 17:02
Как голосуют - так и живут!!!!
ЛУЧАНКА Показати IP 16 Липня 2012 18:54
А що в Ратнівському районі є село Велицьк. Наскільки я знаю, то таке село є в Ковельському районі.
Лікар Показати IP 16 Липня 2012 19:10
На превеликий жаль і сільська громада,і управління охорони здоровя керуються не інтересами громади,а елементарним самозбереженням себе любимих на посадах.Слово за громадою-виметіть своїх сільських депутатів,а разом з цим вимагайте звільнення з посад усіх причетних до беззаконня.Прокурор та суд мають усі підстави скасувати дурнувате підлабузницьке рішенняю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus