USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Сейм Литви визнав Росію терористичною державою

10 Травня 2022 13:50
Сейм Литовської Республіки 10 травня визнав Росію терористичною державою. Парламент країни одноголосно (128 голосами) підтримав відповідну резолюцію.

Як повідомляє Delfi, в документі Сейму йдеться, що армія РФ та її найманці скоїли масові військові злочини в Україні, зокрема в містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель. Кремлівський режим прагне знищити українську націю, і такі дії має бути визнано геноцидом, пише Обозреватель.

А сама Росія є державою, яка підтримує та чинить тероризм, наголошується в резолюції.

Згідно з документом, метою Москви є повне або часткове знищення української нації та зломлення її духу шляхом убивств цілих сімей, у тому числі дітей, викрадень, тортур, зґвалтувань, знущань над тілами вбитих та закатованих.

«Сейм визнає повномасштабну збройну агресію проти України з боку збройних сил РФ та її політичного та військового керівництва, що розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу», – йдеться в постанові.

Також зазначається, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності. Також міжнародне співтовариство має створити Спеціальний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки злочину РФ проти суверенної України.

Парламент Литви закликав до того, щоб цей трибунал мав повноваження видавати міжнародні ордери на арешт, у тому числі глав держав, урядів та інших посадових осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus