USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Сезонна вакцинація під час пандемії: яка ефективність профілактики грипу

14 Серпня 2020 20:10
Сезонну вакцину від грипу взагалі варто робити, а у 2020 році тим паче. Коли зустрінемося з COVID-19, і з грипом, лікарям буде важко одразу зорієнтуватися. Звичайно, на грип є швидкі тести, але навантаження все одно буде досить високим.

Про це 24 каналу розповіла лікар-педіатр Анастасія Шелевицька.

Фахівці запевняють, що сезонна вакцинація не збільшує ризик інфікування на коронавірус і ніяк не впливає на перебіг його захворювання, а навпаки зміцнює колективний імунітет.

«На сьогодні наукових даних, які б казали, що коронавірусна інфекція, наявність епідемічної якоїсь ситуації впливає і змінює графік щеплення – такої науковоїінформації на сьогодні немає. Ми ставимося до коронавірусу, як до чергової інфекції,» – пояснив заступник директора клініки «Оберіг» Олександр Лінчевський.

Лікарка Анастасія Шелевицька повідомила, що ефективність вакцини проти грипу від 40 – 60%. Вона додала, коли людина, яка зробила щеплення, потрапляє у відділення інтенсивної терапії – проводить в лікарні в середньому на 4 дні менше, ніж невакциновані пацієнти. У таких випадках знижується і ризик смерті від грипу.

Поки цьогорічної вакцини від грипу ще немає. З’явиться препарат на початку вересня 2020 року, а щеплення медики радять робити безпосередньо перед початком сезону грипу. Традиційно це відбувається у жовтні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus