USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині шахраям, які привласнили 230 тисяч доларів, дали умовне

8 Жовтня 2018 19:00
Нарешті завершився чотирирічний перегляд вироку в кримінальній справі, порушеній стосовно жителів села Підгайці Василя та Леоніда Панасюків. Батька і сина звинуватили у шахрайстві, яке вони скоїли, привласнюючи гроші громадянина Америки Віктора Літовченка, йдеться у газеті Волинські новини від 4 жовтня.

За хитрі оборудки ще у 2014 році Луцький міськрайонний суд впаяв родинному синдикату аж по п’ять років позбавлення волі кожному. Щоправда, наприкінці серпня апеляційна інстанція пошкодувала підсудних і вирішила застосувати до них дворічний іспитовий термін. Мовляв, характеризуються вони позитивно, мають багато дітей, тому, якщо не скоять нічого такого, то й не будуть сидіти.

При згаданій кримінальній справі заокеанський потерпілий Віктор Літовченко заявив цивільний позов, оскільки сума, на яку його кидонули Панасюки, сягнула трьох із хвостиком тисяч сотень зелених. Заявив пан Віктор і, звісно, чекав, доки Василь та Леонід почнуть відшкодовувати йому гроші.

Тим паче, що впродовж перегляду вироку в апеляційній інстанції лунали від підсудних різні майнові пропозиції. То Панасюки давали Літовченку квартиру в столиці, то якісь землі у Горохівському районі. Врешті-решт у рахунок відшкодування передали американцю лишень двокімнатну квартиру. Ні, не в столиці, а у селі Підгайці. І на тому, ймовірно, усе. Дарма тепер Літовченко бігає, ловить Панасюків, які, як він розповідає, поводяться дуже зухвало. Позаяк навіть і не думають розраховуватися з іноземцем.

Цього й треба було чекати. Адже єдине, чого боялися Панасюки, – це тюрма. Цьогоріч навесні Василь Ксенофонтович перед засіданням апеляційної інстанції навіть вени собі порізав. Тоді його забрали у психлікарню. Однак щойно судовий розгляд продовжився, підсудний, імовірно, зрозумів, що такі маски-шоу йому більше не пройдуть. Мабуть, тому і виконав усі вимоги щодо явки до суду. Щоб уникнути тюрми.

Ходить він тепер, як розповідає Літовченко, від однієї жінки до іншої. «Позаяк дуже горює за своєю нещодавно померлою дружиною», – посміхається Віктор Захарович. А чому ж тепер іще йому горювати? З криміналу виплутався. Майна, на яке могли б звернути стягнення, вчасно позбувся. Віктор Захарович, щоправда, сподівається, що Василь та Леонід Панасюки будуть повертати йому гроші. Однак з чого? У них же немає нічого за душею!

У гуманній ухвалі Апеляційного суду Волинської області написано, що Панасюки своєї провини не визнають. Однак чомусь суд взяв і застосував до них заходи, які пом’якшили їм покарання. Цікаво, чому?

Бо тицьнули Панасюки американцеві двокімнатну квартиру, за яку, до речі, ще навіть не виплачено кредит. Натомість зарахували підсудним цей крок як активне відшкодування завданих збитків. І випустили їх з-під криміналу. І це тоді, коли ту квартиру було передано від імені Василя Панасюка. Своєю чергою, Леонід не зробив нічого подібного, проте теж раптом потрапив під пом’якшення. До речі, ще й згаданий платіж насправді буде зараховано як компенсацію мільйонних збитків, що була раніше присуджена Панасюкам. Щодо іншого цивільного позову, тобто теперішнього судового розгляду, то це відшкодування було навіть не «при ділах».

«Мені головуючий сказав, мовляв, побачимо, як Панасюки будуть надалі платити гроші, – розповідає про свою зустріч із головуючим суддею в апеляційній інстанції Віктор Літовченко. – Якщо не будуть, то, мовляв, притягнуть їх до відповідальності за невиконання судового вироку. І знову до криміналу!».

Звісно, платити Панасюки хоча й будуть, але небагато. Вираховуватимуть з них по кілька гривень із офіційних платежів чи пенсії. Але ж за це у тюрму їх ніхто вже не посадить. Бо, як написано в судовій ухвалі, засуджені батько й син добре характеризуються за місцем проживання. А на вихованні у меншого Панасюка аж четверо дітей. Тож звідкіля багатодітному татусеві брати гроші на присуджене відшкодування? Отже, цивільний позов залишиться фактично без виконання.

Єдина надія, що описаний вердикт оскаржить прокуратура області, яка підтримувала обвинувачення. За словами представниці прокуратури Тетяни Супрунюк, яка брала участь у справі, прокуратура обов’язково звертатиметься зі скаргою до касаційної інстанції.

Олена МОРОЗ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Victor Показати IP 7 Жовтня 2018 07:42
На обоих Пансаків з сільської ради дали характеристики, що на них поступали скарги за шахрайські дії- можливо ще було взято за основу, що "по місцю проживання характеризуються-позитивно". Іншої інформації немає у справі!
123 Показати IP 8 Жовтня 2018 19:48
вірити українцю, тим більше "сильно набожному" - то себе самому на*бати
Хлоп до 123 Показати IP 9 Жовтня 2018 00:39
Відразу васю радове згадав
Хлоп до Хлоп Показати IP 9 Жовтня 2018 00:40
Радовець
шахраю Показати IP 9 Жовтня 2018 13:45
В першу чергу ,шахрай -це "донецький американець", який нечесним шляхом очистив американських братів по вірі, ніби на благородні мотиви в Україні гроші віруючих в своїх цілях на побудову свого житла в селі Крупа і побудував камяницю ,а не прихіст для сиріт, якими прикривається в судах. Що не було шляху законного допомогти сиротам на Україніі і чому саме на Волині, а не в себе нна батьківщині Донецька? А тепер жити то на щось треба ... сімя покинула, рідня відмовилась. Отака то правда , хотя гірка але правда.
Bіктор Літовченко Показати IP 12 Жовтня 2018 13:00
Ага "донецький американець-шахрай"! А засдили то вам "недонецькі", а волинські і не тільки Волинь обікрали а майже ввесь світ!
Victor Litovchenko до Bіктор Літовченко Показати IP 31 Травня 2019 10:23
Слухайте, ви обділені розумом Пансюки! "Донецький шахрай" не взяв ни одного центу у американців, і ти добре прол це знаєш! !Цю "камяницю" ви будували для себе за кошти Літовченка, замість благодійного центру, і думали що безкарно будити грабити Волинь і весь світ шляхом свого шахрайства та крадіжок, прикриваючись "вірою" і ніколи не будите відповідати за свої злочини! Приїхав "донецький" на Волинь щоб вас, "гидоту" зупинити та привезти в людський образ, який ви вже давно втратили! Жити за що? За мене не пернживай, Літовченко ніколи не жив за рахунок інших і вміє заробляти своїми руками, а не красти! І з сімьєю у вас убогих не вистачає розуму збергти і навчити свою сімью жити чесно, так як це робить Літовченко! У Літовченка чудова сімья від Бога і ви можите тільки мовча заздрити а піднімати свій вонючий голос! Кайтеся мерзотники, тому що справедливої відплати вам не уникнути! Прокуратура оскаржила вирок і вимагає по десять років позбавлення волі для обох шахраїв!
Віктор Літовченко Показати IP 12 Жовтня 2018 13:03
І ваша "мулька" вже ні до чого після винесення вам вироку. Ще ни один з Америки не сказав, що Літовченко у когось хоть копійку вкрав, а на вас-панасюки, масса скаржників за шахрайство, особливо у Підгайцях та Крупі!
Віктор Ч. Показати IP 31 Травня 2019 10:12
Справа оскаржена і потерпілим і прокуратурой у Касаційному суді! Прокуратура вимагає по 10 років позбавлення волі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus