USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: у Луцьку відбувся патріотичний забіг

26 Вересня 2020 17:36
У Луцьку на Театральному майдані відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Учасники бігли дистанцію 1.2 кілометра. Про це Суспільному Волині розповів головний консультант управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Вадим Гундерич.

Перед початком спортивного дійства пам’ять загиблих за Україну учасників АТО/ООС вшанували хвилиною мовчання.
Для участі в забігу зареєструвалися 360 учасників. Наймолодшому – шість років.
Дистанцію долали за маршрутом: Театральний майдан – проспект Волі – перехрестя на вулиці Шопена і проспекту Волі – Театральний майдан.
Дистанцію 1.2 кілометра бігла Плоскіна Андріана. Вона приїхала до Луцька із Закарпаття.
«Цей забіг присвячується загиблим бійцям АТО. Зараз бійці обороняють наші кордони, щоб ми могли мирно ходити і пробігти цей забіг». – каже учасниця.

На патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів, прийшов батько загиблого бійця Микола Чабанчук. Каже, що це пам’ять, про дітей, які загинули за Україну, і за те, щоб ми мирно жили сьогодні.
«Чабанчук Денис загинув 18 лютого 2015 року у районі Дебальцевого. Був поранений. Вивозили і машина декілька раз наїхала на міну. Останній раз був сильний. Усі, хто був у цій машині, всі загинули. Окрім одного, Вадима Свиреденка, який зараз в адміністрації президента, опікується тими пораненими військовими», - розповів Микола Чабанчук.
Цілою сім’єю біг В’ячеслав Оксентюк. Каже: меншому сину рік, його провезли дистанцією у візку. Сьогодні тут, розповідає, щоб вшанувати друга Олексія Тарасюка.
«Я сам учасник АТО, я біг за свого друга, однокласника, який загинув при виході з Іловайська. У цей день, коли ми пам’ятаємо усіх людей, які віддали життя за Україну, то вони живуть», – говорить учасник АТО В’ячеслав Оксентюк.

Медпрацівник швидкої Сергій Троць розповів, за медичною допомогою ніхто з учасників забігу не звертався.
Зі слів патрульного поліцейського Тараса Видри, учать у заході взяли понад 300 людей. Правопорушень, каже, не зафіксували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
нЕ ЗРОЗУМІВ Показати IP 26 Вересня 2020 20:17
БІжу за загиблих героїв чи за героїв УКРАЇНИ типу генерала Ковальчука Андрія Трофимовича
Експерт Показати IP 26 Вересня 2020 23:30
А де маски? Думаєте вірус це вигадка?
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Вересня 2020 01:43
Ну і що?
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Вересня 2020 08:27
Бігайте на здоров"я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus