USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Шацьк відсвяткував 608-річчя

22 Вересня 2018 15:37
Днями у селищі Шацьк, що нині центр Шацької територіальної громади, відзначили чергову річницю першої писемної згадки. На урочистості до шачан завітали депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський та голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

У день Різдва Пресвятої Богородиці, яке християни східного обряду відзначають 21 вересня, шацька громада ось уже багато років поспіль відзначає День селища. Цьогоріч святкування співпало із ще однією знаменною подією – відкриттям оновленого парку, який і став головною локацією свята. Зі сцени лунали пісні, ятки переповнювалися різноманітними смаколиками та сувенірними подарунками, молодь юрбилася біля інсталяції «Я люблю Шацьк», діти з нетерпінням чекала на головну розвагу – появу робота-трансформера.
Серед приємностей та привітань знайшлося місце і для серйозного. Очільник депутатського корпусу району Сергій Карпук підбив підсумки року, висловивши подяку шачанам за небайдужість та готовність разом змінювати селище.

«Переконаний, що нині усі ми свідки відродження нашого селища, адже у Шацьку уже відбулося чимало змін і, знаю, що переду на нас чекає ще багато цікавого. Пам’ятайте, що головна запорука успіху – це Ви, щоденна праця кожного, і це свято – це теж Ви. Тому лише від вас залежить яким буде Шацьк завтра. Нині ж, пригадаймо усіх тих, хто не може розділити із нами свято, бо захищає наш спокій на сході нашої держави. Знаю, що усіх нас єднає мрія – щоб захисники України якомога швидше повернулися у рідні домівки», – зазначив Сергій Карпук.
З вітальним словом звернувся до шачан і депутат облради Михайло Імберовський. Депутат пригадав часи співпраці із нині покійним очільником Шацької селищної ради, а згодом територіальної громади Сергієм Віннічуком.

«Не міг залишитися осторонь вашого свята, не лише тому, що ваш край і люди уже давно стали мені близькими, а й тому, що чудово пам’ятаю нашу співпрацю із Сергієм Віннічуком. Він, людина виняткового такту, енергії та завзяття, назавжди залишився у моїй пам’яті взірцем абсолютного служіння громаді. Здавалося, що у нього ніколи не вичерпаються ідеї з облаштування Шацька, не зникне той запал та радість від успіху. Сподіваюся, що разом із головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, і великою командою укропівців Волинської області вам вдасться втілити частину цих ідей, адже тільки разом збудуємо нову Україну», – зазначив Михайло Імберовський.
Крім цього, з ініціативи депутата Михайла Імберовського та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» діти отримали ще один особливий подарунок – аніматорів. Найжаданішою для місцевої дітвори цього дня стала зустріч із роботом-трансформером. Упродовж кількох годин за дитячими розвагами не без захвату спостерігали навіть дорослі, зізнаючись «таке свято точно надовго залишиться у пам’яті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus