USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Щасливі, хоч і по вуха в багні», – гості фестивалю «Волинська Голландія»

30 Квітня 2019 19:59
На Волині стартував перший день фестивалю тюльпанів із символічною назвою «Волинська Голландія». Попри те, що дощова погода суттєво ускладнювала рух до місця призначення, захід відвідали понад тисячу гостей не лише з області та різних куточків України, а й з Польщі та Білорусі.

Нагадаємо, фестиваль «Волинська Голландія» уже вдруге проходить на 36-ому кілометрі траси Луцьк-Ковель, неподалік від села Свидники. Цього року він триватиме протягом трьох днів – з 30 квітня по 2 травня.

Другий рік поспіль свято тюльпанів організовує квіткове господарство «Лілі Лайн». Тож і цьогоріч до уваги гостей фесту представили понад два гектари тюльпанів: піоновидні, бахромчаті, папугайчасті та багато інших. Усього близько 350 сортів.
Незважаючи на те, що погодні умови у день відкриття були не надто «гостинними» та сприятливими, до «Волинської Голландії» утворилися кілометрові черги з охочих помилуватися квітковим різнобарв’ям. Зважаючи на прохання організаторів паркувати транспортні засоби обабіч траси, аби не «місити» автомобілями і без того болотяну дорогу, близько кілометра відстані доводилось долати відвідувачам, аби дістатися, власне, самого поля.
До слова, для дорослих вхідний квиток на фестиваль вартує 40 гривень, для дітей з 6 років – 20 грн. Безкоштовно на територію можуть зайти учасники АТО, люди з інвалідністю та діти до шести років.

Вперше у житті відвідав «Волинську Голландію» разом із сім’єю і лучанин Олександр Нікітюк. Чоловік зізнається, що враження від поїздки дещо зіпсувала погода.

«Таке враження, що побували на волинському «гряземісивному комбінаті. Через велику кількість багна враження дещо зіпсовані. Організатори недопрацювали із сервісом. Чаю гарячого немає. Каву чекали півгодини. Воно, звісно, гарно, але за 40 гривень, що беруть за вхід, могли б і тюльпанчик безкоштовно жінкам дарувати. Ідея – хороша, але недопрацювали», - зізнається лучанин.
Натомість іще одна гостя фестивалю Юлія Євпак, яка приїхала помилуватися квітковим дивом разом із чоловіком Анатолієм на власній сторінці у соціальних мережах запевняє, що «Волинська Голландія» подарувала їй «щастя-радість у необмеженій кількості».

«Волинь моя, краса моя. Не холодно. Вітер є. Людей - йой... купа. Гразючки більше, ніж квіточок – колорит. Тюльпани «з собою» - 15 грн за штуку. Їсти є що. Щастя-радість - в необмеженій кількості», - ділиться позитивом лучанка.
Про власне враження від поїздки розповіла і кореспондент Інформаційного агенства Волиснькі Новини Вікторія Семенюк.

«Довго із чоловіком вагалися – їхати чи ні. Усе через дощик. Та все ж не втримались і вирушили в дорогу, прихопивши із собою дворічних двійняток. Це суттєво ускладнило прогулянку. Повернулися додому по вуха в болоті, однак зовсім не шкодуємо, що поїхали! Там справді красиво! А красу потрібно вміти бачити за будь-яких обставин та погодних умов», - каже журналістка.
Уже вдруге милується «Волинською Голландією» й лучанка Вікторія Сидорчук, яка відвідала фестиваль із семирічним сином та чоловіком Сергієм. Вона розповіла, що, незважаючи на дощ, знову захотіла побачити тюльпанову красу на власні очі, а не на світлинах в інтернеті.

«Були минулого року і приїхали побачити цю красу знову на власні очі. Не на фото в інтернеті. Попри нетеплу погоду - фантастичні враження від такої кількості тюльпанів, кольорів, різновидів. І це все - у нас на Волині, під боком. Не треба їхати за тисячу кілометрів до Голландії, щоб побачити різнобарв'я тюльпанів. Щоправда, торік було значно веселіше, бо сонячна погода цьому сприяла. Невеличкий мінус цього разу - очікували трішки кращої організації фестивалю. Але їхати і набиратися вражень від тюльпанової краси - варто!» - запевняє жінка.
Попереду ще два дні фестивалю, тож їхати до «Волинської Голландії» чи ні - особиста справа кожного. Однак, як кажуть у народі, ліпше один раз побачити, ніж сто разів почути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Волинянин Показати IP 30 Квітня 2019 21:30
В Голандії такого нема !
МВА Показати IP 30 Квітня 2019 22:47
Такого болота
Вася Показати IP 30 Квітня 2019 23:28
Але ж і село!
Еге ж Показати IP 1 Травня 2019 09:09
Не змогли по людськи облаштувати гарну задумку, про таке моя бабуся покійна Царства їй Небесного,,казала-станцювали ,та не вклонилися..
пф...... Показати IP 1 Травня 2019 14:34
це розповідь про чарівне місце???
Для пф до пф...... Показати IP 1 Травня 2019 18:50
А ти що-небудь у своєму житті самостійно організував(ла)?
Волиняк Показати IP 1 Травня 2019 18:29
Людям, які віжважуються на організацію таких заходів, слід ставити памятники за життя!
Вахтанг Показати IP 1 Травня 2019 23:03
40 грн за душу ,ось і рахуйте
Вахтанг Показати IP 1 Травня 2019 23:12
ця (організація) окупилася ще торік .а зараз 40 грн з лоха .кілометрові черги???
Олександр Показати IP 2 Травня 2019 20:13
Які памятники, дУрні??? Це бізнес, причому бізнец - на лоха. Найшли видовище )))) Тут, даруйте, до Голандії, як до Місяця. Понапридумують - волинська Голандія, волинська Швейцарія. Зімбабве
Жанна Показати IP 5 Травня 2019 17:24
Знайдіть фото та відгуки з тюльпанового фестивалю в Чернівецькій обл.с.Мамаївці, справжня казка, і грядки набагато гарніші хоча там власник заявив про 50 видів тюльпанів, де тут знайшли 350 видів??? не зрозуміло, вхід у Мамаївцях по 35грн., але на мою думку воно того варте (на даний час 1 кг.цибулі), а тут я бачу купу багнюки і грядки неакуратні, якщо ви продаєте просто тюльпани то не заявляйте що це фестиваль, фестиваль - це видовище, показ чогось прекрасного, а у вас навіть Не ярмарка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus