USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Я в шоці!»: чим дивує гостей Волинська Голландія цьогоріч. Фото

12 Травня 2021 20:12
На Волині стартував перший день фестивалю тюльпанів із символічною назвою «Волинська Голландія». Якими цікавинками дивують цьогоріч гостей організатори фестивалю?

«Волинська Голландія» уже вчетверте проходить на 36-му кілометрі траси Луцьк–Ковель – неподалік села Свидники Ковельського району. Цього разу захід стартував 12 травня і триватиме аж одинадцять днів – до 23 травня включно.

Відзначимо, що раніше організатори – представники квіткового господарства «Лілі Лайн» – повідомляли про те, що цьогоріч через пізню весну тюльпани не поспішали зацвітати, тому фестиваль довелося дещо відтермінувати у часі.

Читати ще: «Щасливі, хоч і по вуха в багні», – гості фестивалю «Волинська Голландія»

Як повідомила Інформаційному агенству Волинські Новини директор з виробництва «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська, цьогоріч збільшили площу тюльпанового поля з 2,5 до 3 гектарів. Окрім того, додали понад 30 нових унікальних сортів квітів. Серед них - лілейні тюльпани, а також піоновидні та бахромчаті.
Чітко вираженим ароматом приваблює гостей фестивалю жовтий піоновидний тюльпан Secret Parfume.
Натомість яскравим сонечком виділяється жовтий бахромчастий тюльпан Sun frizzle.
«Всього сортів і не злічити, адже ми вже понад 10 років займаємось тюльпанами і щороку колекція збільшується. Є також і суміш тюльпанів, у складі якої за роки нашої праці назбиралося близько 500 видів. Але точної кількості посаджених квітів і кількості сортів уже й не злічити», - розповідає Тетяна Пашковська.
Організаторка каже, що цього року «Волинська Голландія» подбала і про найменших гостей, забезпечивши їх розвагами.
«Запросили київські атракціони. Серед них, до речі, є й екстремальні. Також можемо похвалитися новими фотозонами, які надала луцька місцева ковальня. Є й наші тематичні фотозони. Зокрема, цього року висадили «струмочок» з блакитного мускарісу – «мишачого гіацинту», - додає співрозмовниця.
Читати ще: Сотні відвідувачів ринули на тюльпанові поля «Волинської Голландії»

Вперше «Волинську Голландію» відвідав лучанин Петро Файчук. Про те, що на Волині є такий фестиваль, дізнався з інтернету.

Чоловік зізнався, що приємно вражений величезною територією, вкритою квітковим різнобарв’ям.
«Шокований цією красою! Настільки гарно, що нема з чим і порівняти. Дуже цікава ділянка, де змішані багато різнокольорових сортів тюльпанів. Але це діло смаку», - тішиться лучанин.
Із Києва потрапила на фестиваль тюльпанів й Ірина Лукша, батьки якої мешкають на Волині.

Каже, що на фестивалі також вперше та додає, що поки ще не встигла познайомитися з усіма сортами квітів. Однак, як запевняє, враження про тюльпанові поля у неї виключно приємні.
Разом із сім’єю приїхав насолодитися тюльпановою красою тато одномісячних донечок-двійняток Єви та Діани ковельчанин Роман Александрук.
Сміється, що поки дівчатка у візку і ще не бігають полем – є нагода прогулятися територією та роздивитися всі фотозони й локації.

Зауважимо, що торік, попри додаткові заходи безпеки та доволі вітряну погоду, фестиваль «Волинська Голландія» розпочали 11 травня. Також минулого року вперше фестиваль квітів провели восени. На трьох гектарах організатори висадили 30 тисяч лілій та 2 тисячі хризантем і запросили гостей.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нема на то ради ! Показати IP 12 Травня 2021 21:32
Ви отими своїми порівняльними назвами вже задрали - причому тут "Волинська Голандія" чи то "Волинська Венеція: чи то :Волинська Швейцарія" ! Хіба гірше звучало би - "Тюльпанова Волинь" або "Тюльпани Волині" ? Було би і по нашому, і патріотично, і логічно ! Бо той, хто пише, хоч був насправді у Голандії і чи бачив їхні фестивалі, інсталяції, виставки і т. п.? Воно так подібне одне на одне як зулуси на удмурдів ! Чомусь же голландці не додумалисть до "Голландської Волині" !
Лев до Нема на то ради ! Показати IP 12 Травня 2021 22:18
Бо така офіційна назва фестивалю, придумана організаторами. Пропонуєте змінити?)
АБОБА до Нема на то ради ! Показати IP 16 Травня 2021 23:29
А яка вам різниця до назви? Що ви самі зробили для того, щоб Україна процвітала? Діло організаторів
До нема на то ради Показати IP 15 Травня 2021 09:05
Неодмінно змінити!!! Будьмо собою!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus