USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ще один американський штат визнав геноцидом Голодомор в Україні

31 Березня 2018 13:15
Американський штат Массачусетс визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні — геноцидом. Таким чином, Голодомор в Україні визнано геноцидом вже у дев'яти штатах США. Про це повідомили в українському посольстві в США, передає Громадське.

У прокламації, оприлюдненому дипломатичним представництвом України, сказано: «Я, Чарльз Бейкер, губернатор штату Массачусетс, проголошую березень 2018 року місяцем пам’яті геноциду в Україні».

Раніше Голодомор в Україні визнали геноцидом у Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні та Пенсильванії. Минулого року президент України Петро Порошенко заявив про те, що хоче запровадити відповідальність за невизнання Голодомору та Голокосту. На його думку, настав час ухвалити відповідний закон. Президент не пояснив, про який саме закон може йтися.

Однак, як пояснив Громадському радіо адвокат Віктор Єрмолаєв, довести заперечення Голодомору як геноциду буде дуже складно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus