USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що пригадують лучани у День зустрічі випускників?

3 Лютого 2013 10:18
У День зустрічі випускників, що традиційно відзначається першої суботи лютого, враженнями і спогадами про шкільні роки й порадами для майбутніх випускників з «ВН» поділилися молоді лучани.

Перша субота лютого щороку знаменується тим, що колишні учні збираються та відвідують школи, де колись навчались, зустрічаються з однокласниками.

Що означає цей день для випускників і які спогади зі шільних років виринають під час зустрічі з однокласниками,«ВН» розповіли:

Михайло Кузьмич, телеведучий

Закінчив 4 Луцьку гімназію 13 років тому, чим дуже пишаюся! На зустрічі випускників школи одного разу був, пригадую, - на 10-річчя в драматичному театрі. З однокласниками стосунки підтримую і дуже добрі стосунки маю. Відвідати школу в день зустрічі випускників ще досі й не доводилося (усміхається), навіть не знаю чому, певно, через зайнятість. Бажаю випускникам вдалих екзаменів, високих балів та улюбленої справи у самостійному житті!

Сергій Карабєйников, стиліст, перукар

11 років тому 9-ту школу закінчив, і слава Богу. Два рази був на зустрічах, а востаннє на 10-тиріччя - було цікаво подивитися, хто є хто. Раніше «тусувалися» з парою людей з цілого класу - а зараз, хто в ліс - хто по дрова. В школу на зустрічі не ходжу, бо мені там некомфортно було протягом 11-ти років. Хіба що до викладача хімії зайшов би, і все. Бажаю всім випускникам брати від школи тільки позитив та бачити тільки тих людей, яких хочеться бачити! І якщо є кого пробачати, то зробити це неодмінно!

Віктор Грисюк, голова ВМГО «Єднання», віце-президент Луцького джазового клубу, експерт ВОГО «Фонд місцевого розвитку»

В 2002 році, тобто 11 років тому закінчив ЗОШ №24 Луцька в якій навчався з 1992 року. У нас досить дружний був клас. Основа нашого класу була разом з першого так і до випускного класу, а всі, хто приходив надалі, добре вливались у дружній колектив. Напевно, саме через хороші відносини у школі ми залишились у більшості друзями і після випуску, тому за 10 попередніх років я був майже на всіх зустрічах, за винятком тих, коли був за кордоном або у відрядженні. Деякі навіть сам організовував спільно з однокласниками. Цікаво, що я пішов до школи, коли мені було лише 6 років, а всі мої однокласники були на рік, а то і на два старші. Тепер на всіх зустрічах, коли ми зустрічаємось, мене підколюють, що я найменший. З багатьма однокласниками, які живуть в Луцьку, я досі підтримую активні й хороші стосунки, часто зустрічаємось. Можемо спонтанно зідзвонитись і зустрітись на чай, зазвичай близько десяти однокласників може зібратись. З іншими, з тих чи інших причин, рідше бачимось, обмежуємось лише привітаннями на великі свята і дні народження через Інтернет чи телефон. А є декілька однокласників, з якими я в одній організації (ВМГО «Єднання»), то з ними я бачусь майже щодня. Отака ось дружба з першого класу і уже 21 рік. Колись було правило відвідувати школу при зустрічі випускників всім класом. Але останні декілька років цю практику ми не сповідуємо. Керівництво школи нічого не організовувало і не сприяло проведенню таких зустрічей, тому ми й припинили відвідувати рідну школу. Однак завжди намагаємось підтримувати контакт із класним керівником – Сорокою Наталією Миколаївною. Щоразу, коли ми зустрічаємось завжди телефонуємо, періодично вдавалось запросити на зустрічі, зокрема на «ювілейні» зустрічі ми завжди були разом. А щодо особисто свого відвідування, то я в школі буваю частіше, намагаюсь відвідувати при можливості і спілкуватись із вчителями, зокрема на запрошення свого класного керівника, Наталії Миколаївни, я проводив перший відкритий урок 1 вересня в рідній школі у випускному класі.
Випускникам я бажаю віри у свої сили та терпіння у подальшому навчанні. Адже саме освіта - це запорука вдалого майбутнього життя. Знаю, що коли ти закінчуєш школу і тобі здається, що ти вже дорослий, що можеш, наприклад, підкорити весь світ, що поради старших тебе не стосуються, ти ще не розумієш, яке насправді життя. І не варто марно витрачати свій час та енергію, а потрібно максимально відразу направити всі свої зусилля на здобуття хорошої освіти та професійного фаху. Анекдот у тему: На запитання анкети «Що ви збираєтеся робити після школи?» Випускники шкіл у переважній кількості випадків дали відповідь «Якщо пощастить, то нічого ...». А якщо серйозно, то все у Ваших руках. Ви спроможні на великі вчинки і майбутнє за Вами, треба лише вірити у себе і ставити мету, тоді у Вас все вийде!!!

Сергій Берник, лікар УЗД, терапевт

Закінчив школу більше 10 років тому. На зустрічі випускників перші декілька років ходив, але після чергової зустрічі, коли частина однокласників виписувала не зовсім симпатичні коники, я подумав, що й не так багато в мене спільного з тими 33-ма людьми, з якими в класі, здавалося, ми були нероздільними, єдиним організмом з класичними хлопчачо-дівчачими багатокутниками, першими коханнями, першими бійками, першими комплексами, пакостями і невдачами, «випендрьожом» перед вчителями, перед собі рівними й не рівними (і тоді були діти олігархів), конкуренцією в навчанні і в соціальному статусі і т.д… Романтика, одним словом. На 10 років випуску ходив – години спілкування вистачило, щоб дізнатись, хто де працює і скільки діток мають вже (з’явилися й багатодітні матері), ну і хто як змінився… Після 2х годин цієї зустрічі ми з друзями (про яких йтиметься в наступному пункті) почали потихеньку і максимально тактовно відступати від місця зустрічі в протилежному напрямку…
Я постійно спілкуюсь з двома друзями – день у день – маємо багато спільного, починаючи з перерахованого вище.. плюс накопичене за більше ніж 10 років, і закінчуючи реальним часом.
Декілька разів в день зустрічі випускників ми у школу ходили, але адміністрація школи не сприяє цим процесам: то вчителі вже пішли по домівках (якщо поталанить, то когось з них зловимо)…А штатного «масовика-затійника» чи то «комсомольця-піонера» з телефонами всіх вчителів в нас нема.
Майбутнім випускникам хочу побажати вірити в себе, обов’язково йти на вищу освіту (яка-не-яка, але це і досвід, і якась інформація осяде в голові, покращаться speaking skills). Майте мету і йдіть за нею – і обов’язково її досягнете (це вже класика, але, тим не менш, реальна). Їдьте за кордон, набирайтесь досвіду і повертайтесь назад, пам’ятайте, що ми козачого роду, будьте принциповими, але в той же ж час і гнучкими в наших реаліях. Читайте книжки і більше слухайте гарну музику (кожен свою) і розбирайтесь в ній (щоб вміло розподіляти по вагових категоріях, наприклад, Маккартні і Дашу Астафьєву). Не дивіться телевізор. Хочете - вірте в богів, хочете – ні, але не ображайте опонентів. Не будьте расистами, бо це глупо. Поважайте батьків – дотягнете до того часу, як самим ставати батьками – зрозумієте. А, і чоловіча половина, – поступайтесь місцем дівчатам і жінкам в транспорті.

Яна Рамська, EVS волонтерка у Польщі, екс-ведуча радіо «Луцьк»

10 років тому закінчила ЗОШ №7. Здається, тепер це ліцей. Нас випускали ще зі школи. Десь перших років 5-6 чи, можливо, навіть 7 ми раз у рік зустрічалися з однокласницями та однокласниками. Пізніше, в силу різних життєвих обставин, зустрічі випускників у нас припинилися. Знаю, що 10 років після закінчення школи люди з нашого класу таки будуть відзначати. На жаль, не зможу приїхати. Хоча... хотілося б. Чи підтримуємо близькі стосунки? Хм... Ну, принаймні, стосунки підтримуємо. Намагаємося. Хоча й не близькі.
У школу на зустріч випускників ми ходили майже завжди. Маю надію, що цього року мій клас теж не зрадить традиції. Зазвичай, збиралися у кабінеті, де вчилися, разом з класною Валентиною Олександрівною. Щось згадували, розповідали, як живемо...
Тепер побажання! Думаю, бажати щось, пов'язане зі школою, - непотрібно. Тому, шановні випускники, будьте щасливими та будьте людьми. Життя прекрасне. Зі святом вас!

Володимир Гриб, фронтмен гурту F.A.T.

Закінчив я 5-ту школу 14 років тому. Починаючи з першого року після закінчення школи регулярно ходив на зустрічі випускників. Часом бувало, що з нашого класу приходило дуже мало людей, але оскільки ще під час навчання ми товаришували зі «старшаками», в першу суботу лютого до нас приєднувались й ті, хто закінчив школу на декілька років раніше.
Не домовляючись про конкретний час зустрічі, та ні з ким попередньо не зідзвонюючись, ми приходили до входу в школу приблизно о шостій вечора. З півгодини чекали, хто ще підійде, а потім брали ключі від нашого класу, затусовувались туди цілою бандою випускників різних років, скидались по парі гривень, писали на дошці дату «таке-то лютого» та «Класна робота», і символічно розпивали зо дві пляшки будь-якого алкоголю під апельсини.
Ну а потім заходив директор, виганяв нас, і ми йшли продовжувати святкування в один і той самий бар щороку, назву якого я не скажу.
Так тривало 9 років, допоки дівчата з паралельного класу не зламали цю традицію, замовивши на вечір зустрічі столики в іншому барі.
З того часу я та ще декілька моїх однокласників, з якими ми дружимо та продовжуємо бачитись ледь не щотижня, перестали ходити на зустрічі випускників в школу, проте продовжували збиратись в цей день автономно, в тому числі й зі «старшаками». Але наступного року буде 15 років, як ми закінчили свою альма-матер, то плануємо з цього приводу вже і в школу зайти.
Учням одинадцятих класів хотілося б побажати не боятися випускних іспитів та ЗНО: насправді це дуже прикольні явища, чимось схожі на колективне розгадування кросвордів. До того ж ваші вчителі завжди допоможуть вам, поставивши оцінку на бал вищу, ніж ви заслуговуєте.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
пані вчителька Показати IP 3 Лютого 2013 10:50
Всі розумно відповіли, крім цирульника. Власне, для здобуття такої професії в школу ходити не обовязково, чим і довів кількома словами Коробєйніков.
нічогонезрозуміла до пані вчителька Показати IP 3 Лютого 2013 12:17
Хм. А чим вже він вам не вгодив? Не подобалася людині школа, про це й сказав. Чи обов*язково хвалити було?
Ученик до пані вчителька Показати IP 3 Лютого 2013 12:56
И чему вы могли научить? Я не цирюльник, но и вы не учитель.
Зю Побережнюк до пані вчителька Показати IP 3 Лютого 2013 20:10
от до 4ого ці 5 копійок? "В школу на зустрічі не ходжу, бо мені там некомфортно було протягом 11-ти років"... якщо людині було некомфортно у школі, то для 4ого себе ґвалтувати після її закін4ення?
НЮ до Зю Побережнюк Показати IP 4 Лютого 2013 10:16
Оксана, до чого ці понти, в тебе на клаві відсутня літера "ч"?
Випускниця 9-Ї школи до пані вчителька Показати IP 4 Лютого 2013 11:32
Цю школу обхожу сотою дорогою, хоча закінчила її 15 років тому . Хочу зауважити , що вчилася я добре , але там було дійсно не комфортно. Зараз там можливо краще, але зустрічей випускників в цій школі не проводять . Своїми випускниками вони не пишаються, хоча достойних та цікавих людей там вчилося багато.
Школярка Показати IP 3 Лютого 2013 12:26
Файно розповіли!
Конрад Карлович Міхельсон Показати IP 3 Лютого 2013 13:39
срамота
Пані вчителька Показати IP 3 Лютого 2013 20:32
Для цирульників. Тут пряма залежність: двійочника не може тягнути в школу - вона йому в тяготу. Такий і результат. Успішні учні завжди спішили в школу і чогось добивались - хто більше, хто менше. А брадобреям не треба ні літератури, ні історії, ні фізики з математикою, ні хімії з астрономією... Такий і результат. А чому я могла навчити? Радо відповідаю: серед моїх випускників - лікарі, вчителі, інженери, багаті бізнесмени, військовий генерал, доктори наук, один лауреат Державної премії, який викладає у Вінницькому технічному університеті - декан факультету. Всього не перерахуєш. Але мало цирульників. Усі вони неохоче відвідували школу.
Ученик до Пані вчителька Показати IP 4 Лютого 2013 10:18
По стилю и грамотности Ваших постов, можно судить о Вашем преподавательский уровень.
Фізрук Показати IP 3 Лютого 2013 21:12
Фото Віктора Грисюка-вражає!:) Мало того,що в нього такий вигляд,як ніби він стадо денозаврів перед собою побачив,той ще костюм на 5-ть розмірів більший нап"ялив!:) То що,його єдине найкраще фото?:)
хА) до Фізрук Показати IP 5 Лютого 2013 08:47
Сразу заметно, что он Вам лично чем-то не угодил. Не пробовали по-другому зависть выражать ?
свідомий Показати IP 3 Лютого 2013 22:30
той сірожа цірюльник, як в принципі і міша кузміч,мабуть тогово, голубкі- тому їх і в школу не тягне, некомфортно їм)
SET Показати IP 4 Лютого 2013 08:01
Для "Пані вчителька". Є загальновідомий факт, який здебільшого замовчують в школі. Є така статистика, дуже багато досліджень всесвітньовідомих університеті. Так от, учні, які вчилися в школі не дуже добре, тобто не були відмінниками добиваються в житті більше ніж відмінники. А ті як Ви кажете вчителі, інженери і їм подібні сидять на 1500 грн. зарплати в кращому випадку. Так що оцінка в школі ще не показує загальний рівень розвитку людини, її особисті якості...
Цирк Показати IP 4 Лютого 2013 08:48
Одні клоуни!
Клоун номер чотири до Цирк Показати IP 4 Лютого 2013 12:23
Хто тут клоуни, так це переважна більшість коментаторів))
Кільчицька Женя до Цирк Показати IP 4 Лютого 2013 16:20
100 відсотків! Сором!!!
лучанка Показати IP 4 Лютого 2013 11:05
Ви знаэте я також добре вчмлась у школы аде мене туди теж зовсым не тягне, крым того зараз навчаються у школы моъ дыти ы досить добре але як було за часыв мого навчання так ы зараз хто пыдлабузник та домовляэться той ы маэ кращі оцінки і не завжди за знання , а двієчникам і при тому що вони і вивчать предмет всеодно оцінку добру не поставлять через поведінку, а наші вчителі розумом також не "блещут" , але хочуть показати які вони цабе , хоча дітям своїим я розповідаю що потрібно вчитись і слухатись але ж вони і самі бачать усю несправедливість і те , що кращу оцінку в атестаті можна купити за 200 грн, як у 26 школі
Антон Показати IP 4 Лютого 2013 16:23
Сергій Карабєйников був стукачем у нас в класі і №6 у "еліти", хто додумався розмістити його тут чи проплачено нормально?
Сергій Показати IP 4 Лютого 2013 16:50
Карабєйніков сказав щиро і правдиво.Тоб-то чесно відповів,а не те,що хотіли б почути вчителі,що звикли до нещирих запопадливих компліментів на свою адресу.а якщо людині в школі було некомфортно ,а значить нецікаво,то,в першу чергу, в цьому винні шкільні педагоги,що ходять на роботу в школу,як на завод,або й на базар.Звичайно,це стосуєтьбся не всіх,але,мені здається,що "бракоробів" більше.
Я Показати IP 4 Лютого 2013 17:54
Який дебілізм! Прекрасно, коли людина любить свою роботу і досягла успіхів і в матеріальному плані і в професійному, і абсолютно по барабану перукар, медсестра,двірник, актор чи проктолог - всі роботи потрібні, як не банально чи пафосно це звучить. Снобістська зневага - "цирульник", абсолютно безпідставна! Тьфу, панове, і ще раз тьфу!!!
андрiй76 Показати IP 4 Лютого 2013 18:30
SET-молодець100балів,а для"пані вчительки"скажу таке:видно поганий з вас педагог,якщо ви зверхньо ставитесь до одних учнів(перукаря) і поблажливістю до інших(лікарі,інженери).Для вас всі діти повинні бути одинакові.Скажу навіть більше,ви повинні в першу чергу допомагати двієчникам,бо відмінники і без вас будуть добре вчитись,якщо їм цікавий ваш предмет.Почитайте Макаренка шановна,або пройдіть курси підвищення кваліфікації перед тим як судити людей. Розкажу про себе:школу я закінчив"хорошистом"більше20років тому.Після школи здобув дві вищі освіти(не платні освіти,як зараз,а державні-бо хотілось вчитись)але за весь цей час був тільки один раз на вечорі зустрічі з випускниками.І повірте,що більше не"тягне".Можливо не хочеться тому,що були такі педагоги,як наша "пані вчителька",можливо тому,що наші життєві дороги з однокласниками давно розійшлися і ми стали чужими людьми хто зна...
Олеся. Показати IP 4 Лютого 2013 22:26
Шкода. Не та тепер школа, не ті тепер учителі... Випадково потрапила у ЗОШ №26. Оголошення у шкільному коридорі розповідає про вчителів-лауреатів конкурсу "Учитель року". А поряд - група "вчительок" з немитими головами, у брудних спідницях голосно обмінюються новинами, не звертаючи жодної уваги на "клубок" малят, які здається, ледь-ледь чуби не повиривають один одному. А з-за дверей однієї із класних кімнат долинає лемент учительки, яка не може справитись з учнівським колективом і обіцяє тримати їх у класі цілу перерву. Чим же може привабити така школа учнів, не кажучи про випускників?
випускник школи 9 Показати IP 7 Лютого 2013 12:50
закуінчив школу 6 років тому. було ще більш-менш нормально. маленький брат провчився там 2 класа і ми його забрали через те, що вчителька виставляла його перед всім класу і забороняла дітям з ним спілкуватись, через те що він трохи крутився. + всякі здавання на школу, на фонд школи, на ще щось, на комп"ютери, на дошку, ще на щось. батьківські збори-збирання грошей. ну а про директора "жадность фраера погубит".
випускник школи 9 Показати IP 7 Лютого 2013 12:52
а щодо того, що вчителька каж, що успішних тяне до школи-мій середній бал 9,5. я думаю, що не у кожного хлопця такий середній бал був. по результатах зовнішнього поступив у 10 з 10 вузів України, у які подавав документи. і це не бурси а національні академії. тягне в школу лише до керівника, вчителя фізики, вчительки хімії, біології, математики. більше нормальних людей в цій школі не знаю.
Карабейников Сергей Показати IP 24 Лютого 2013 21:35
Уважаемая учительница!Лично к Вам у меня претензий нет!Я просто Вас не знаю,но именно из-за таких людей как Вы у людей отпадает желание к предмету.Прошу заметить Двоечником я не был!У меня Высшее образование в Академии Сент Луи Париж,Методический центр S&A Group(Международный диплом)А дипломов с образовательными семинарами 2 пакета лежат в шкафу,которые я не вывешиваю как многие другие на стены.Люди,которые меня лично знают говорят мне в лицо,а кто Вы извините я не знаю.Зла на Вас не держу,а Бог простит) Антон в моем классе не был с первого по 11-ый класс,поэтому о ком идет речь я не знаю!А всем остальным спасибо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus