USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що українці знають про Луцьк? ТОП-6 асоціацій

20 Квітня 2012 16:36
Кожна жаба хвалить своє болото, - так кажуть у народі. Саме тому про ось це «своє» часто можна думати суб’єктивно. Аби дослідити, як Луцьк виглядає «зі сторони», «ВН» опитали мешканців інших міст.
Відповідали люди різних професій, віку, статі, ті, хто бували у Луцьку, а також ті, хто лише чув його назву. Словом, картина – така.
Луцький замок і 200 гривень
Луцький замок – гордість сучасного обласного центру. Мабуть, у кожного лучанина є фотографія на фоні замку Любарта. Цього року він увійшов до сімки найкращих твердинь України. А ще мешканці інших міст знають, що в’їзна вежа Луцького замку зображена на купюрі номіналом 200 гривень.

Будинок з химерами
Туристичний маршрут Старого міста вже давно включає відвідини луцького «Будинку з химерами» - робочої студії скульптора Миколи Голованя. Він працює там протягом всього життя. Всередині розміщено понад півтисячі скульптур. До слова, нещодавно будинок потрапив до переліку найдивніших споруд України.

ФК «Волинь» та Віталій Кварцяний
Екс-тренер футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний впевнено залишив свій слід у історії українського футболу. Завдяки своїй експресивності він завжди був на виду у журналістів, його «крилаті вислови» не раз очолювали рейтинги скандальних футбольних фраз. І навіть зараз, коли йому на зміну тренувати «хрестоносців» прийшов Анатолій Демяненко, про Кварцяного не забувають. Більше того, продовжують асоціювати із Луцьком.

«Тартак» і «ФлайzZzа»
Потужні музичні колективи «Тартак» та «ФлайzZzа» мають луцьке коріння. Попри те, що лідер «Тартаків» Олександр Положинський давно переїхав до столиці, він не соромиться свого рідного міста і частенько приїжджає до Луцька погостювати.
А музиканти із «ФлайzZzи» живуть в облцентрі Волині, але регулярно гастролюють містами України, випускають альбоми, готують свіжі хіти. До слова, у «ФлайzZzи» та Тартака є спільна композиція «Джамайка».

«Бандерштат»
Фестиваль справжнього українського духу «Бандерштат» уже багато років поспіль став осередком патріотичних ідей в Україні. Дійство щорічно відбувається у Луцьку. Фестиваль щоразу збирає все більше відвідувачів та якісних музичних виконавців.

Впливовий губернатор
Голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука знають не лише в нашій області, а й далеко за її межами. Приміром, у Києві нам розповіли, що «колишній директор ковельської школи тепер – губернатор області». До слова, Клімчук нещодавно очолив список найвпливовіших волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
таня Показати IP 20 Квітня 2012 17:34
У інших містах знають про якусь Флайзу? Лучанів відсотків 10% може про не їчули а може і ні. А про інші міста не має що й казати. Відкрита реклама. Невідомий невнятний гурт який притендує на асоціацію з луцьком? несправедливо
777 до таня Показати IP 21 Квітня 2012 10:08
Танечка, особисто бачів їх виступ у Тернополі в ТЦ Подоляни. Їх знають на західній Україні. Повірте)
Оля до 777 Показати IP 22 Квітня 2012 22:58
Особисто я не знаю і не чула...
Невідома до таня Показати IP 24 Квітня 2012 14:01
Прекрасний гурт. Якщо ви про них не чули- ваші проблеми.
Такубоку до таня Показати IP 5 Травня 2012 03:44
Я з Києва, й у мене Луцьк асоціюється з Волинню, Тартаком і Флайзою :-) А ви, паню, послухайте хоча б їх, перш ніж про "невнятність" стверджувати.
Олег Показати IP 20 Квітня 2012 18:26
варто було зазначити, КОГО опитали, а то таке враження, автор або висмоктав все з пальця, або опитав максимум колег по роботі. недоработано, товаріщі!
Александр Показати IP 20 Квітня 2012 18:43
А о Щацких озерах и Свитязе, конечно, никто ничего не знает. Куда им до знаменитых рок-групп и бандерштата...
Тані Показати IP 20 Квітня 2012 19:07
Ти далека і неграмотна, по всій украіні продаються іхні диски, і дуже багато людей іх слухає, хоча сам я іх неслухав ніколи. А незнаєш ти їх, бо ти нічого не знаєш!
Софія Показати IP 20 Квітня 2012 19:36
Це як раз таки у Луцьку мало знають Флайзу, а в багатьох містах вони досить відомі.
Той кому не байдуже Показати IP 20 Квітня 2012 23:27
А про Тимощука забули(((
Совість Волині Показати IP 21 Квітня 2012 02:01
Шумик и Мирослав решили подзаработать у ...
зрозуміло хто до Совість Волині Показати IP 21 Квітня 2012 14:15
це що, особистий сайт Мирослава? тут є ще колектив, який теж інколи впливає на наповнення сайту.
той хто Показати IP 21 Квітня 2012 14:42
А віднедавна Луцьк асоціюється з малолітніми дибілами та дегенератами! Дякуємо, Дурнєв!)))
Гуцул Показати IP 21 Квітня 2012 22:18
Наш Луцк очень знаменит. Даже в Пскове (Россия)знают про Луцк, как город, который когда-то делал "Волынянки", а теперь делает Богданы. Луцьк форева!
Вінстон Показати IP 22 Квітня 2012 07:59
Форева!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мася Показати IP 8 Травня 2012 18:08
Ну, Флайзу не знають ті, які насправді не цікавляться життям свого міста. А Шацькі озера і Світязь справді добавити можна було б і дует "Світязь")
Елена Показати IP 25 Грудня 2014 20:17
я про Флайзззу тоже ничего не слышала, решила найти в инете и послушать таки....и поняла что вообще никогда не слышала даже по радио. Да и песенки их как-то уж слишком под Тартак косят.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus