USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Щоб забезпечити волинські лікарні генераторами кисню, потрібно 73 млн

2 Листопада 2021 13:19
Щодоби для лікування хворих на коронавірусну інфекцію в обласних лікарнях йде по 8 тонн рідкого кисню. Наразі вивчається питання забезпечення медзакладів генераторами кисню, аби не було перебоїв з його постачанням.

Про це повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та вакцинальної кампанії в області.

Нагадаємо, в Україні виникла напружена ситуація з його постачанням, оскільки декілька хімзаводів, які привозили кисень до ковідних лікарень, зупинилися на ремонти. Не виняток і волинські лікарні.

Читати ще: «Намагаємося зекономити для тих, хто у важкому стані». Яка ситуація з киснем у луцькому ковідному госпіталі

Зі слів Людмили Тимощук, наразі вивчається питання щодо виробництва кисню на території Волинської області і паралельно – щодо забезпечення усіх лікарень генераторами кисню. З її слів, на те, щоб кожну волинську лікарню забезпечити кисневими генераторами, треба 73 мільйони гривень.

Посадовиця зауважила: сьогодні у медзаклади області постачають кисень три підприємства: зі Львова, Києва та Дніпропетровської області. Щодоби для лікування хворих на коронавірус йде по 8 тонн рідкого кисню. Крім того, на Волині є 9 генераторів, 522 балони з газоподібним киснем. На добу йде 97-100 балонів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 3 Листопада 2021 13:44
З червня готувалась Волинь до 3 хвилі .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus