USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Лікарні отримають додаткові 800 мільйонів на кисневі станції

4 Листопада 2021 12:51
Верховна Рада підтримала виділення додаткових 800 мільйонів гривень на встановлення кисневих станцій в лікарнях.

За законопроєкт №5460 під час засідання Верховної Ради проголосували за основу та в цілому. Його підтримали 336 нардепів, пише Економічна правда.

Документом передбачаються зміни до Держбюджету на 2021 рік. Будуть створені дві нові бюджетні програми: щодо централізованих закупівель кисневих станцій та субвенції місцевим бюджетам щодо їхнього проєктування та встановлення.

На закупівлі депутати виділили додаткові 650 млн грн, на встановлення – ще 150 млн грн.

Читати ще: Брак кисню та небажання вакцинуватися: Ігор Палиця розповів, які питання влада має вирішити терміново

Профінансують нові програми завдяки додатковим надходженням від податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів.

Кисневі станції – система власної генерації лікарнею кисню з повітря, яка подає кисень під високим тиском по усій лікарні через централізовану систему трубопроводів та може забезпечити повну кисневу незалежність лікарні.

Автори законопроєкту зазначають: якщо розпочати роботи вже зараз, то лікарні можуть отримати кисневі станції за 4-6 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 4 Листопада 2021 13:38
А чому аквалангісти не дихають киснем......?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus