USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Щоб забезпечити всіх сиріт житлом, Луцькій громаді треба 33 мільйони

21 Липня 2021 16:37
У списку на отримання житла у Луцькій громаді – більше 60 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як повідомив начальник служби у справах дітей Федір Шульган, міська комісія вирішила, що кошти, які надійдуть до міського бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа використають на придбання житла.

Для цього уже затверджені списки, у яких – 61 особа: з них старше 35 років – двоє осіб, віком 22-35 років – 22 особи, віком 16-21 рік – 36 осіб та одна особа з інвалідністю.

Загальна сума субвенції, яка необхідна на ці потреби – 33,258 мільйона гривень.

Федір Шульган зазначив, що уже відома сума субвенції для Волинської області – 15,5 мільйона гривень. Минулого року області виділили 10 мільйонів гривень. Торік з Луцька отримали квартири чотири особи з числа дітей-сиріт і ще двоє з Жидичинської громади. Тож є надія, що цього року буде більша кількість осіб, які отримають цю субвенцію.

Як згодом пояснив керівник служби у справах дітей у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, кошти виділятимуть на кожен список окремо і розподілятиме його обласна комісія. Відповідно до чинних постанов уряду, найперше має бути закритий список осіб, яким виповнилося 35 років. Згодом – виділятимуть кошти для інших осіб, відповідно до дати постановки на чергу.

Нагадаємо, 27 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування з приєднаних до Луцька громад, включили до списку при виконавчому комітеті Луцької міської ради як осіб, які мають право на позачергове отримання житла.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В. Показати IP 21 Липня 2021 18:09
Будет большой грех тем кто попробует там что то химичить
лучанин Показати IP 21 Липня 2021 18:45
33 млн. для міської ради непосильна ноша?????? Цю проблему можна вирішити одним махом!!! Була б на це політична воля міського голови і депутатів. І до листопада місяця люди отримали житло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus