USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Щодня приходять до годівничок: кого можна побачити у лісах Волині

21 Листопада 2023 22:14
З настанням холодів, а тепер ще і появою першого снігу – працівники єгерських служб та лісової охорони все частіше натрапляють на лісових мешканців.

Буває, такі зустрічі навіть вдається зафіксувати на фото. Тварини приходять до місць підгодівлі, де їх уже чекають залишені харчі, інформують у Поліському лісовому офісі.

В мисливських угіддях, де ведуть господарство філії Поліського лісового офісу, облаштовано більш як 200 годівничок та 728 солонців. Ще в межах 350 – підгодівельні майданчики.

Відтепер підгодівля звірів для єгерів філій ДП «Ліси України» – справа щоденна.

На підгодівельних майданчиках необхідно поповнювати запаси зернових, коренеплодів – тут найчастіше харчуються дикі кабани (для цього сезону підгодівлі у філіях Поліського лісового офісу заготовили понад 250 тонн зернових та коренеплодів, ще 70 тонн сіна.

До солонців приходять олені, лосі, козулі – це необхідне для тварин джерело мінералів (спеціальну сіль – 5,2 тонни – у філіях закуповують із запасом).

А годівнички в лісі поповнюється сіном та кормовими віниками – їх цього року у філіях заготовили десятки тисяч штук.

Ця робота досить складна, адже єгерям доводиться виїжджати в ліс та часто вручну розносити корми, пробираючись крізь кучугури снігу та болото.

І водночас приємна – дикі мешканці лісів віддячують за таку турботу своєю довірою та щирістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus