USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Щодня у світі використовують 7 мільярдів масок

16 Червня 2021 09:13
Щодня у світі використовують 7 млрд масок.

Про це інформує Всесвітній фонд дикої природи (Італія), пише Українська правда.

Зокрема, лише в ЄС «споживають» близько 900 млн масок на день. Близько 2700 тонн масок потрапляють у відходи. Оскільки вони зроблені з композитного пластику і потенційно заражені, їх не можна відправити на утилізацію і переробку.

Повідомляється, що розповсюдження масок в природі має дуже серйозний вплив на біологічні види і місця існування.

У воді маски мають тенденцію плавати, але є і більш важкі, які тонуть або залишаються в підвішеному стані на будь-якій глибині. У WWF зазначають, що є риби, черепахи, морські ссавці і птахи, які ковтають маски повністю або стають жертвами гумових стрічок.

Крім того, після декількох тижнів постійного перебування в довкіллі маска розпадається на мікроволокна, які можуть накопичувати і виділяти токсичні хімічні речовини та патогенні мікроорганізми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus