USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Шестеро волинських силачів вибороли золото на Кубку України з пауерліфтингу

9 Жовтня 2018 09:27
Добра підготовка та хороше психологічне налаштування дозволили шістьом луцьким спортсменам вибороти золоті медалі у своїх вагових категоріях на 8-мому Відкритому Кубку ВПА України 2018 з пауерліфтингу, який відбувся 5-7 жовтня у Дніпрі. Зокрема, троє волинських спортсменів будуть готуватися до чемпіонату Європи у грузинському Тбілісі.

Тож, Інформаційне агентству Волинські Новини наставник спортсменів-переможців Роман Зелінський розповів про організацію змагань, виступи волинян та спонсорську підтримку спортсменів.

Нагадаємо, раніше спортсмени розповідали про складнощі та особливості підготовки, налаштування, мотивацію та забобони.

Так, Петро Калиновський здобув перше місце в своїй ваговій категорії та друге в абсолютній першості; перше місце в своїй ваговій категорії та друге в абсолютній першості виборов Василь Ковальчук; Іван Ярмолюк здобув бронзу в своїй категорії та отримав звання Майстра спорту; Богдан Стрижевський взяв перше місце в своїй ваговій категорії та третє у відкритій ваговій. Серед дівчат Оксана Мотрунчик посіла перше місце в жимі лежачи та перше місце в становій тязі, також спортсменка здобула абсолютну першість серед жінок і виконала норматив Майстра спорту міжнародного класу; Юлія Сірук виборола перше місце в своїй ваговій категорії; звання Кандидат у майстри спорту та перше місце у свої категорії завоювала Валерія Цюприк.
Як розповідає Роман Зелінський, організація змагань була, як завжди на високому рівні: «Нас зустрів просторий зал, було чимало лавок та грифів для розминки. Відповідно не було черг, і ми мали комфортні умови для розминки. Президент федерації WPAU Вадим Коцага завжди все організовує на дуже високому рівні»,

Тренер наголосив, що дорога дуже вплинула на спортсменів, адже через незручний час змагань їм не вдалося відпочити як слід.

«Було важко, адже дорога зайняла великий проміжок часу - ми виїхали о 12 годині, а в Дніпро прибули о 5 годині ранку на наступний день. На жаль, відразу не можна було заселитися в квартири, тому довгий час ми чекали. Після заселення поїхали на зважування, а потім вже відпочивали. Хоча відпочити нормально не вдалося, у дівчат був не зовсім комфортний час виступу – змагання відбувалися увечері. Хлопці виступали у другий день змагань зранку – нам це також було не дуже зручно (сміється, - ВН), адже ввечері хлопці вболівали за дівчат, а довелося прокидатися о 6 годині ранку», - поділився наставник.
З його слів, виступом спортсменів він задоволений, вони виконали всі ті задачі, які ставили перед змаганнями, навіть деякі спортсмени їх перевиконали.

«Перед підходами на розминці ми переставляли вагу, переплановували сам графік змагань. Тобто, хто йшов щільно зі своїми суперниками, тому старалися ставити вищу вагу, аби перебити результат і виграти медалі», - каже Роман Зелінський.

Щодо дебютантів Юлії Сірук та Богдана Стрижевського, то тренер підкреслює, що для них дуже велику роль зіграв командний дух, адже всі підбадьорювали один одного.

«Спортсмени з досвідом, які раніше брали участь в змаганнях, підказували їм певні моменти. Також у всьому вони слухали мої вказівки. Юля та Богдан показували хороші результати на тренуваннях, тому їм залишалося лише підтвердити їх на змаганнях. Я говорив, аби вони прислухалися до свого тіла, слухали вказівки суддів і тоді все буде добре. Так, Юлія Сірук стала першою у своїй ваговій категорії, а Богдан Стрижевський виборов золото у своїй віковій категорії і зайняв третє місце у відкритій віковій категорії», - з гордістю розповідає тренер.
Найближчі змаганнями для спортсменів відбудуться у листопаді в Тблісі, де пройде чемпіонат Європи. На ці змагання поїдуть троє спортсменів, серед яких Петро Калиновський, Оксана Мотрунчик, які вибороли золото на цьому турнірі, та Дмитро Нестрачук.

Також тренер наголошує, що інші його підопічні, які вибороли найвищі нагороди, на жаль, участі в чемпіонаті Європи брати не будуть, адже для цього потрібні спонсори.

«Спонсорство спортсменів у нас знаходиться на самому дні. Лише наш спортсмен Петро Калиновський знайшов спонсора. Інші спортсмени, на жаль, їх собі не знайшли. Я стараюся допомогти у пошуку, але, на жаль, ніхто не хоче спонсорувати команди, тому все робимо своїми силами», - підсумовує Роман Зелінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 9 Жовтня 2018 12:01
як казали ше древні римляни - тяжко приїхати без медалі коли в категорії вистапає тіко 2 чи 3 учасники
123 Показати IP 9 Жовтня 2018 15:35
або зовсім 1 людина. і перше місце твоє
Качаю біцепс Показати IP 9 Жовтня 2018 18:07
Ксюшка, ти просто мій кумір!!! виходь за мене замуш)))
Andrij Показати IP 9 Жовтня 2018 18:14
качайти ягодицы и будете как прекрасные девицы ))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus