USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школяра, який врятував чоловіка на Теремнівському ставку, хочуть нагородити

14 Червня 2019 09:14
У Луцьку 32-річний чоловік хотів перепливти ставок, що у мікрорайоні Теремно, але не розрахував сили та почав тонути. Його врятували студенти-рятувальники.

Пізніше стало відомо, що з води потопаючого витягнув Андрій Ольхович із села Жабка, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Андрій Ольхович сидів з товаришем і рибалив. Він пригадує, що була обідня пора.

«Через наші снасті перепливав чоловік і почав кликати на допомогу, там сиділи кілька чоловіків і жінка, чоловік почав до нього пливти і витягати до берега», – розповів хлопець.

Перший рятувальник повернувся на берег, говорить Андрій, а чоловік пішов на дно. Ріст Андрія 175 см, він каже, що глибина озера неподалік берега понад 2 метри, видимість під водою близько 50 сантиметрів.

«Я тоді підбіг, стрибнув у воду й запитав у чоловіка, де той пішов на дно, він показав біля очерету. Я пірнув перший раз, пройшов рукою по дну – не було, другий раз пірнув і вперся йому в спину, далі нащупав руку і витягнув на поверхню води».

Далі підбігли рятувальники з пляжу і провели реанімаційні заходи, чоловіка завезли в лікарню.

Андрій Ольхович розповів, що у дитинстві мріяв стати пожежником, тепер думає, щоб у майбутньому пов’язати своє життя з професією рятувальника.

Нині Луцька міська рада звернулася до управління ДСНС області, аби хлопця нагородили за порятунок потопаючого.

Нині чоловік, якого врятували, у відділенні пульмонології, – розповів про це заступник директора Луцької міської лікарні Андрій Смольянінов, – завтра його виписуватимуть з медзакладу. Говорити на камеру чоловік відмовився і подякував усім, хто рятував його життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 14 Червня 2019 10:39
Якщо ти прийшов на ставок просто побухати, то не обов"язково лізти у воду з другої сторони ставу, де не має рятувального посту. З компанії "з кількох чоловіків" аж ОДИН кинувся рятувати, але вчасно зрозумів, що не впорається. А інші що робили? Чекали поки тіло випливе. Якби не сміливе хлопча та вчасні реанімаційні заходи рятувальників пляжу, ще одне загублене життя через пиятику. "Потопельнику" зробити висновки ......
Лучанин Показати IP 15 Червня 2019 18:47
Молодець хлопець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus