USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Штам Delta знизив ефективність Pfizer до 64%

6 Липня 2021 17:38
Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю повідомляє, що починаючи з 6 червня, паралельно з поширенням в країні штаму коронавірусу «Дельта», спостерігається зниження ефективності вакцини Pfizer до 64%.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Водночас, згідно з даними МОЗ, ефективність вакцини проти тяжкого перебігу хвороби, що призводить до госпіталізації, залишається на рівні 93%.

У компанії поки що не прокоментували цю заяву.

Раніше прем’єр-міністр країни Нафталі Беннет розпорядився провести два медичні дослідження, що стосуються щеплень. Перше буде проведено серед пацієнтів, які пройшли вакцинацію, але в подальшому заразилися на коронавірус, з урахуванням різних факторів (віку, фонових захворювань, дати вакцинації тощо). Дослідження буде проведено для вивчення ефективності вакцини і швидкості ослаблення її дії у людей різних вікових груп і з різними фоновими захворюваннями.

Друге дослідження серологічне, спрямоване на вивчення зміни з часом у вакцинованих клітинного імунітету.

В Ізраїлі була одна з найефективніших у світі кампаній з вакцинації від коронавірусу. Близько 60% населення Ізраїлю отримали хоча б одне щеплення Pfizer, в результаті чого кількість щоденних випадків COVID-19 знизилася з більш як 10 000 у січні. Однак через більш заразний штам «Дельта» кількість нових випадків COVID-19 почала зростати.

За даними сайту Worldometer, з початку пандемії коронавірусу в Ізраїлі зафіксували 843,4 тис. випадків інфікування, в тому числі 6,4 тис. смертей і 834,1 тис. одужань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus