USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Штам коронавірусу «Дельта» більше вражає підлітків, – МОЗ

2 Липня 2021 13:22
Штам коронавірусу «Дельта» більше вражає підліткове населення, тому наразі в Україні відбувається перевірка готовності дитячих інфекційних відділень та лікарень.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Йдеться про прискорення етапів вакцинації, тому що ми маємо за літній період, підготовчий до осіннього періоду, щепити максимальну кількість людей», – заявив він.

Також, за словами Кузіна, відбудеться перевірка готовності та робота з дитячими інфекційними лікарнями.

Читати ще: У ВООЗ повідомили, що допоможе захиститися від агресивного штаму коронавірусу «Дельта»

«Ми знаємо, що штам «Дельта» більше вражає саме підліткове населення. Навіть ті випадки, які були зафіксовані у Великій Британії, переважно були пов’язані з тим, що спалахи фіксувались або на рівні шкіл, або на рівні професійних навчальних закладів, тому зараз ми будемо перевіряти готовність саме дитячих інфекційних відділень лікарень», – додав головний санлікар.
Один із найнебезпечніших з відомих нині штамів коронавірусу «Дельта» вже зафіксували в Україні.

Перший відомий зразок цього варіанту коронавірусу SARS-CoV-2 – лінія B.1.617.2 – вперше виявили в Індії восени 2020 року.

Читати ще: В Україні почав діяти карантин для протидії штаму «Дельта»: всі деталі

У НАН України очікують, що до кінця літа штам «Дельта» домінуватиме на всій території Європи, а в Україні через низький рівень вакцинації населення і велику міграцію з РФ може поширитися швидшими темпами та призвести до тяжчих наслідків, ніж у західних країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Людина Показати IP 2 Липня 2021 13:40
А наступна страшилка вражатиме тих хто ще в проекті!
Джек Показати IP 2 Липня 2021 14:41
Я тільки від одного штаму привився,а тут вжн від іншого треба.Вони кожен рік будуть нові?))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus