USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Штурми, атаки сотні дронів і колони знищеної техніки ворога: як волиняни боронять село під Мар’їнкою

30 Березня 2024 18:10
Ворожі штурми, полонені окупанти, сотні російських FPV-дронів та колони знищеної техніки. Так бійці Волинського прикордонного загону описують оборону Новомихайлівки на Донеччині. Окупанти ж далі тиснуть і віднедавна кинули на цей напрямок нові сили.

Як прикордонники спільно із десантниками відбивають атаки і при цьому нищать ворога, показали у Держприкордонслужбі, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Новомихайлівка – село за 10 кілометрів на південь від Мар’їнки. Зараз це одне з найгарячіших місць на карті бойових дій. Росіяни тут намагаються просуватися вперед при допомозі великої кількості бронетехніки та піхоти. Ситуації бувають надскладні.

Оборону тут спільно тримають прикордонники та бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Бійці 6-го волинського прикордонного загону розповідають про тактику окупантів на цій ділянці фронту. Вона незмінна – м’ясні штурми.

«Удень, уночі. Може бути навіть таке, що вони відправляють одну людину без брооні, без каски. Чисто з радійкою. Вона лягає, ховається під якимось плащем, щоб тепловізор не бачив, і може так тупо лежати добу чи дві-три та слухати», – говорить прикордонник Роман.

А ще ворог вдягає форму ЗСУ, начіплює наші пов’язки та навіть говорить українською, вдаючи своїх. Усе для того, щоб вистежити позиції наших бійців.

«Ми підпускаємо їх за 100 метрів, бачимо, що можемо їх покласти, і їх кладемо», – говорить прикордонник на псевдо Чорний.

«Що вони кажуть, що вони їм дають, може, якісь препарати, що вони просто летять уперед під пулі?» – звертає увагу Роман.
Читати ще: «Один український солдат може робити те, що не до снаги десятьом росіянам», – офіцер із Луцька. Інтерв’ю

Ситуація в Новомихайлівці складна. Село на лінії фронту практично знищене. Ще на початку березня росіяни перекинули на цей напрямок новий танковий полк. Окупанти намагаються наступати і посилювати там тиск. Вдосталь у ворога й артилерії.

Окрім того, пересуванню наших воїнів перешкоджають ворожі FPV-дрони. Лише за пів дня село можуть атакувати близько 80 таких дронів.

«Буває, що кружляють. Ми не можемо рухатися, аби нас не засікли, не засікли позиції. Якщо кружляє, то за дві секунди може впасти біля тебе», – каже Чорний.

Та і в Сил оборони є безпілотники, які добряче дошкуляють росіянам.

«Мені дуже сподобалося, як працюють оператори дронів і наша артилерія. Дуже чітко влучають. Красиво», – говорить прикордонник Дмитро.

Найбільша насолода, каже прикордонник Роман, знищувати колони дороговартісної техніки ворога.

«Десятками стоїть їхня підбита техніка», – наголошує він.

Попри шалені втрати і в техніці, і в людях, ворог не відмовляється від наміру захопити Новомихайлівку, яку наші захисники боронять уже другий рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus