USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Швидка допомога» дитині у скруті: Берестечківська громада стала учасницею проєкту з підтримки сімейного патронату

17 Квітня 2024 21:34
Щороку тисячі дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування. Патронат – це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту, або на час пошуку нової родини. Таким чином хлопчик чи дівчинка залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

Про це повідомляє Берестечківська міська рада.

На сьогодні у Волинській області працює лише одна патронатна сім'я, яка надає професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, які тимчасово не можуть проживати у своїх родинах.

Щоб популяризувати цю послугу та збільшити чисельність патронатних сімей, в Україні стартував загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».
Читати ще: Аж 17 дітей! Як живе єдина на Волині патронатна сім'я

У ньому візьмуть участь 184 громади з 21 області України. Зокрема 11 громад Волині: Луцька, Володимирська, Нововолинська, Горохівська, Зимнівська, Ківерцівська, Ковельська, Ратнівська, Рожищенська, Шацька та Берестечківська.
До липня 2025 року громади-учасниці отримуватимуть матеріальну, інформаційну, та консультаційну підтримку. Експерти та експертки проєкту проводитимуть навчання для підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату і розвитку сімейних форм виховання.
Читати ще: У Луцькій громаді запрацював проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Презентація нового проєкту в Берестечківській громаді відбулася 15 квітня. У ній взяли участь голова місцевої ради та його заступник, начальник служб у справах дітей, начальники управлінь та відділів, директори соціальної сфери, начальники структурних підрозділів ТГ, директори ЗЗСО та ЗДО, старости старостинських округів, представники місцевих правоохоронних органів, депутати, громадські активісти, представники релігійних організацій.
Відкрила захід начальниця Служби у справах дітей Ольга Градова. Вона представила регіональну координаторку проєкту у Волинській області «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Наталію Петрівну Скубій.

Робоча група на чолі із заступницею голови Берестечківської міської ради В. В. Залевською обговорила актуальні питання реалізації послуги патронату в громаді та долучилася до розробки плану заходів для активізації пошуку кандидатів у патронатні вихователі.
«Об’єднуємося заради дитини, аби напрацювати дієві механізми розв'язання проблем та викликів, які постають під час впровадження послуги патронату на всіх рівнях. Разом з відповідними службами активізуємо заходи щодо залучення та зацікавлення потенційних вихователів у громадах – усе для того, щоб якомога більше дітей зростало в турботливих родинах», – відзначила Наталія Скубій.
«Сьогодні патронат – найкращий варіант для сім’ї, яка опинилася у кризовій ситуації. Особливість цієї послуги – екстреність та убезпечення дитини від остаточного розриву контактів з біологічними батьками й потрапляння до інституційних закладів», – зауважила начальниця Служби у справах дітей Берестечківської міської ради Ольга Градова.

Під час заходу організатори та його учасники вели активну дискусію та спільно окреслили план заходів з метою пошуку патронатних родин у громаді.
Відбувся захід із відкриття проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» в Берестечківській територіальній громаді за ініціативи Служби у справах дітей Берестечківської міської ради за підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині» в особі директорки Василини Дмитрівни Дибайло спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) на замовлення Міністерства соціальної політики України.

По закінченю заходу було підписано угоду про співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus