USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Широкине і Бердянське на сході офіційно вивели з «сірої зони»

4 Листопада 2017 12:10
Видедення селищ Широкине та Бердянське з "сірої зони" (зони демілітаризації) на Донбасі офіційно затвердив глава держави, підписавши відповідний указ, інформує РБК-Україна.

Зокрема, в указі йдеться про створення військово-громадської адміністрації в селищах Широкино та Бердянське Волновахського району Донецької області.

Указ вступає в силу з дня його опублікування.

Йдеться про те, що село Широкино 6 липня 2015 року ввійшло в 30-кілометрову демилітарізовану зону за рішенням учасників переговорів Контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Тоді учасники "мінських переговорів" домовилися про виведення із Широкиного українських військових та підтримуваних Росії боєвиків ДНР та ЛНР на відстань 15 км від населеного пункту. Окрім того, в селі за підсумками переговорів повинні були встановити спостережний пункт ОБСЄ.

В кінці липня місія ОБСЄ покинула населений пункт через поранення спостерігачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus