USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сіль роз’їла КамАЗ: у «Луцькспецкомунтрансі» списують аварійну техніку

25 Липня 2019 11:29
Чотири одиниці спецтехніки, а саме автомобілі ЗІЛ, КамАЗ, трактор Т170, а також легковий причіп, просить списати керівник ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс». Причина – критично-аварійний стан транспортних засобів.

Про це стало відомо під час засідання з питань комунального майна та приватизації сьогодні, 25 липня.

Ситуацію пояснив керівник ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич. З його слів, автомобіль для збору побутових відходів на підприємстві не використовують уже протягом двох років.

«Його стан такий, що переобладнати авто на щось інше вже просто неможливо», – зазначив очільник «Луцькспецкомунтрансу».

Натомість Валерій Кузьмич зауважив, що автомобіль КамАЗ і йому, й іншим працівникам підприємства неймовірно шкода списувати, оскільки цей транспортний засіб довго служив «вірою і правдою», однак авто вийшло з ладу через те, що п’ять років тому на нього встановили «солерозкидач»:

«КамАЗ нам дуже шкода списувати. Але це перший автомобіль, на якому встановили солерозкидач, і сіль настільки з’їла його задню частину, мости, що вже нічого не відкрутити, ремонт не зробити, запчастини з заднього моста чи барабанів зняти також не можна. Я й сам не міг би подумати, що таке може бути. Тож, з КамАЗу ми забираємо передній міст, двигун та коробку передач, а все інше – на металобрухт, хіба що вдасться щось вирізати», – розповів директор підприємства.

Він зазначив, що один автомобіль для посипання доріг сіллю уже придбали за кошти з бюджету в минулому році, а 29 липня оголосять тендер на покупку іще одного аналогічного авто.

«У нас залишилось чотири автомобілі для посипання доріг сіллю з восьми, тепер буде п’ять. І ще лишилось три авто для посипання доріг піщано-сольовою сумішшю, бо, посипати дороги лише одною сіллю, до прикладу, в снігопади – мало. Для порівняння, у Любліні – 39 автомобілів для посипання доріг. А ми ось трошки відстаємо», – наголосив Валерій Кузьмич.

Також він зазначив, що підприємство просить списати і легковий причіп, який довгий час використовували за призначенням – возили люки, цеглу, цемент, газогенератор чи відбійник.

«У результаті з плином часу він «розлізся». Ми його підварили, відновили, але його стан знову аварійний. І ще списуємо трактор Т 170, який 12 років добросовісно відпрацював у надскладних умовах на полігоні в Брищі. Все, що ми могли з нього забрати, ми уже забрали. На сьогодні його відновити неможливо. Тому здамо його на металобрухт. А те, що можна буде використати, завеземо на склад і будемо використовувати», – поділився планами пан Валерій, й додав, що, за станом на сьогодні у Луцьку ціни на металобрухт дуже впали, тому поки що здавати списану техніку – недоцільно.

Усі члени профільної комісії таку ініціативу підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Сташинський Показати IP 25 Липня 2019 14:44
Керівник ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич - комунальник світового рівня... Його водії на скаженій швидкості заїжджають на територію меморіалу " Вічної слави " взимку і роблячи піруети навкруги обеліску - розкидують сольову суміш, а це багатотонні" КАМАЗи" . Зараз пройдиться і подивиться уся плитка гранитна навкруги обеліску - потріскана ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus