USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У «Луцькспецкомунтрансі» не задоволені сортувальною лінією у Брищі

17 Серпня 2017 18:05
Сортувальна лінія, що працює на міському полігоні твердих побутових відходів, не вирішує проблему навантаження полігону відходами і не сортує обіцяні обсяги сміття.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17 серпня.

Директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що сортувальна лінія, яка зараз працює на міському полігоні твердих побутових відходів у Брищі, не вирішує проблему навантаження відходів на полігон, і обіцяне сортування 50 тисяч тонн відходів на рік не відбувається. Так, протягом першого півріччя посортували лише 800 тонн відходів. На його думку, сортувальна лінія зараз працює для того, «щоб певна кількість людей заробила кошти». Тому він просить шукати інвесторів, які змогли б побудувати сміттєпереробний завод. З його слів, якщо не зроблять нормальну сміттєсортувальну лінію, наступного року місто матиме проблеми з вивозом сміття. Полігон, мовляв, вистоїть максимум до наступного року.

Нагадаємо, у лютому 2015 року луцькі депутати погодили створення підприємства «Луцьк Еко», яке має змішану форму власності: 50% належатиме «Луцькспецкомунтрансу» і 50% - фірмі-інвестору «Екосорт». Йшлося про спорудження сміттєсортувальної лінії на земельній ділянці, що була виділена на території селищної ради селища Рокині в 2007 році.

Говорячи про інші проблемні питання, він повідомив, що впродовж останніх двох місяців з «Луцькспецкомунтрансу» звільнилися 15 працівників через низький рівень середньої зарплати (4400 гривень). Багато вантажників, з його слів, взагалі працюють за 3200 гривень, і вже три автомобілі підприємства виїжджають з одним вантажником. Працівники, мовляв, звільняються, вирушаючи на заробітки у Польщу. Зі слів Валерія Кузьмича, нині стоїть питання про значне підвищення зарплати та підвищення тарифів на збирання та вивіз сміття. Водночас, підприємство у першому півріччі усе ж отримало прибуток у розмірі 260 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 17 Серпня 2017 19:29
а скількома людям видмовила ця міська влада з пропозиціями по переробки сміття...а зараз виявляється ..проблеми в них.
Петро Показати IP 17 Серпня 2017 23:19
Знову "тарифи по-Новому", тепер вже за вивіз сміття.. Питання в тому, що ніхто не хоче прослідкувати куди зникають гроші вже сплачені за вивіз.., це досить немалі кошти. Але комунальні підприємства як і Луцьктепло були завжди власною годівницею Луцька. Невже вони самі сядуть на дієту?
Ваня Показати IP 18 Серпня 2017 18:53
А за які заслуги в директора 30000грн? Може хай ділиться зі своіми вантажниками? А то знову буде тарифи піднімати!
Ваня Показати IP 18 Серпня 2017 18:54
Зарплата вантажника 3200грн., а директора 30000 грн. Нормально?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus