USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сільській школі на Горохівщині подарували ноутбуки, комп’ютери та проектор

25 Листопада 2018 15:45
Школа у селі Горішнє Горохіського району отримала ноутбуки, комп’ютери та проектор від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Також навчальному закладу передали - м’яч, аудиторну дошку для маркера та проектування і колонки, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

У школі навчаються діти і з сусідніх сіл – Новостав, Іванівка, частково села Колмів. Всього – 120 учнів. Однак донедавна навчання інформатиці велося на восьми комп’ютерах, які для школи подарували 15 років тому.

«Техніка дуже застаріла, - розповідає Тетяна Ковальчук, вчитель фізики та інформатики. – Сьогодні, коли технології стрімко розвиваються, школярі мають опановувати інформатику на якісній техніці. Адже від цього залежить якість освіти дітей, їх підготовка до олімпіад та конкурсів, як районного, так і обласного рівнів, у яких вони систематично беруть участь і здобувають перші місця. А також всебічний розвиток школярів».

Тож Зоя Маслійчук, завуч горішненської загальноосвітньої школи, вирішила взяти участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Передусім дізналася про умови конкурсу, - розповідає педагог. – Опісля ми зібрали батьків, порадилися з ними і взялися за підготовку потрібних документів. Було приємно дізнатися про успіх проекту – наша школа отримала два ноутбуки та два комп’ютери і проектор. Також чудові подарунки - м’яч, аудиторну дошку для маркера та проектування і колонки, які стали несподіваними і водночас дуже бажаними подарунками від Фонду нашій школі».

Школярі щиро радіють подарункам. «З новими ноутбуками легко працювати, - каже Анастасія Бахова, семикласниця, яку педагоги називають «соловейком». Дівчинка чудово співає і зараз готується до обласного конкурсу, який проводять серед дітей, чиї батьки перебувають в ООС. – На них ми швидше опановуємо навчальний матеріал. А ще нова техніка дозволяє дізнатися чимало нового. Тому я і мої друзі щиро дякуємо Фонду за подарунки».

Разом із дітьми радіє і Світлана Вавринюк, голова батьківського комітету. «Дуже добре, що Фонд відгукнувся на прохання школи, - каже Світлана Василівна. – Адже діти – наше майбутнє, і тому ми разом маємо подбати про якість їх навчання, виховання і розвитку, аби завтра вони належним чином дбали про розвиток нашої Батьківщини».

Людмила Марадевич, представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», розповідає, що в цьому році в Горохівському районі реалізовано уже понад 60 проектів за сприяння Фонду. «Керівництво горішненської школи планує встановити енергозберігаючі вікна, - каже пані Людмила. – А також взяти у наступному році участь у конкурсі на придбання і встановлення мультимедійної дошки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus