USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Сім’я 8-річного автора «Маріупольського щоденника» зуміла виїхати зі знищеного міста

4 Червня 2022 17:10
Поранений хлопчик Єгор, який написав свій «Маріупольський щоденник», та його сім’я на 100-й день війни змогли виїхати із захопленого Маріуполя.

Про це у Фейсбуці повідомив фотограф Євген Сосновський, який прожив понад два місяці в заблокованому Маріуполі і був деякий час разом з цим хлопчиком.

«Вони це зробили! Той самий хлопчик, який написав свій «Маріупольський щоденник», та його сім’я на 100-й день війни змогли виїхати з окупованого Маріуполя! Двоє поранених дітей, їх поранена мати та бабуся вже в безпеці і зараз перебувають у Запоріжжі! І я впевнений, що тепер у них Все Буде Добре, бо поряд з ними завжди будуть... такі Красиві Люди!» – написав Сосновський.

Він подякував всім, хто допоміг зробити це, навіть попри великий ризик.

«Ну а ми з нетерпінням будемо очікувати на зустріч з Єгором та Веронікою, їхньою мамою Оленою та бабусею Тетяною», – наголосив фотограф.
4 травня Сосновський опублікував у Фейсбуці фото щоденника восьмирічного хлопчика – це кілька сторінок зі шкільного зошита з короткими текстами і схематичними малюнками по тексту. Хлопчик писав про жахливе життя в заблокованому Маріуполі, яке знищували російські загарбники.

Сосновський пояснив, що дитина написала отой щоденник з власної ініціативи, дорослі навіть не знали, що він його пише. У щоденнику хлопчик описує поранення, яких зазнав він та його рідні: «У мене рана на спині, видрана шкіра. У сестри – поранення голови. У мами – видране м’ясо на руці і дірка в голові». Також хлопчик зображує обстріли Маріуполя з літаків та танків, малює військових зі зброєю, загиблих людей та пошкоджені, палаючі будинки. «У мене вмерла бабуся Галя, дві собаки і улюблене місто Маріуполь», – написала наприкінці дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
H8er Показати IP 4 Червня 2022 20:26
Ні, то не та тєма, щоденник анни франк не переплюнути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus