USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Окупанти ґвалтують дітей, старих і трупи», – історія школярки з Маріуполя

3 Квітня 2022 03:46
Російські окупанти, які намагаються зрівняти місто Маріуполь із землею, також жорстоко знущаються з мирних мешканців.

Зокрема, як розповіла 16-річна школярка Катя, солдати РФ ґвалтують дітей, людей старшого віку і навіть трупи. Її рідні загинули, а дівчинка врятувалася разом із 5-річним братиком та поділилася своєю моторошною історією. Її опублікувала у Facebook волонтерка Віра Хвуст, передає ТСН.

Катя поділилася, що якщо раніше думала, що боляче – це нерозділене кохання, то виявилося, «що боляче бачити, як мама помирає в тебе на очах».

«А братик все до неї підходить і каже: «Мамочко, не спи, ти замерзнеш». І ми ніколи не потрапимо на її могилу. Вона так і залишилася у сирому та темному підвалі. Ми ходили до туалету, спали, їли рештки їжі в одному підвалі. А якось дядько Коля упіймав голуба, це був напевно п’ятий чи шостий день, і ми його засмажили, і їли. А потім нас усіх рвало», – розповіла школярка.

Катя поділилася, що її мама трималася до останнього, але за 3 дні до евакуації вона померла. Дівчинка сказала маленькому братикові, що рідна людина міцно спить і не варто її будити.

«Але, здається, він все зрозумів. Зрозумів ще коли померла наша сусідка, а ми не могли її винести, і вона почала пахнути. А потім стало тихо і дядько Коля її виніс і сам підірвався на розтяжці. Мама дуже плакала. Після смерті тата, дядько Коля був найближчою людиною. Трупи так смердять. Вони там були скрізь. Я братові заплющила очі маминим шарфиком, щоб він цього не бачив. Поки ми бігли – мене кілька разів мало не знудило», – пригадала вона.

Катя також пригадала розмову зі своїм рідним дядьком, який живе в Росії. За її словами, коли він зрозумів, хто телефонує, зробив вигляд, що не знає племінницю. Згодом чоловік написав їй з іншого номеру: «Катрусю, не пиши мені. Для мене та моєї родини це небезпечно. А маму вже не повернути».

«А ще страшно, коли діти плачуть, а не можна. Не можна, щоб чули. Ці виродки знаходили людей у підвалах та вбивали. Ті, хто вижив, говорили, що російські військові могли зґвалтувати і дітей, і старих, і навіть трупи. Якщо Бог є, то чому він це допускає?» – поділилася Катя.

Крім того, школярка зізналася, що дуже переймається, що їх з братиком розділять і вони більше ніколи не зустрінуться.

«Я жити не хочу. Навіщо цей путін нас рятував? Ми ж добре жили, навіть машину купили. Дядько Коля обіцяв мене навчити водити. Вони навіть її спалили. І квартири нема. Я хочу померти, і не можу», – додала вона.

Читати ще: За південь, Маріуполь, схід будуть важкі бої, – Арестович

Як передає УП, заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар розповів про ще одну «партію» знищеної техніки РФ й закликав деблокувати Маріуполь та рятувати людей з-під завалів.

«Щохвилини захисники Маріуполя перебувають на межі життя і смерті. У повній блокаді продовжують героїчну боротьбу за Україну та за своїх громадян, воюючи за кожен метр рідної землі.

Я хочу побажати українцям бути такими ж справжніми, такими ж відчайдушними, такими ж хоробрими, як наші хлопці. Тільки за вчора було знищено 2 БМП. А сьогодні – один танк та ворожу піхоту.

Ми сподіваємося на деблокаду. Знаємо, що політики та військові роблять все можливе для цього. Віримо, що Україна має рішення виходу із цієї ситуації.

В історії нашої країни є факти перемог, факти звитяги та героїчного чину наших військових. Тому потрібно перемагати, бо ми на це здатні. Я закликаю всіх українців до боротьби за нашу територію, за наших дітей, за наше майбутнє. Я закликаю усе можливе, щоб в Маріуполь приїхали рятувальники зі спецтехнікою, щоб розбирати завали...» – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Психіатр Показати IP 3 Квітня 2022 07:37
Руській мір, вони читали Пушкіна, дивилися балет... і стали Ордою людожерів
Анонім Показати IP 3 Квітня 2022 09:21
тут на заході України купа здорових чоловіків зі сходу, які як щурі ховаються від війни. Є й такі, що стали на облік в воєнкомат, колишні військовослужбовці, мнс - ники,але їх ніхто не чіпає, відправляють місцевих, навіть тих, хто не служив в армії- це політика держави чи продажний воєнкомат? Нам жінкам Волині схоже треба йти розбиратися з ситуацією у воєнкомати,а не чекати доки наших хлопців переб'ють.
Аноніму Показати IP 3 Квітня 2022 14:45
Тут запитання до влади, воєнкоми виконують накази зверху. А влада навмисне не підсилює обороноздатність щоб легше було народу впарити "капітуляційні договорняки".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus