USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Скандальні нововведення: луцькі морги не прийматимуть покійників

12 Березня 2018 18:05
Якщо розтини тіл померлих проводитимуть лише після рішення суду, луцькі морги не прийматимуть покійників.

Про це розповів заступник начальника з експертної роботи Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Андрій Савченко, пише Волинь24.

Нагадаємо, з 15 березня 2018 року набувають чинності правки до Кримінального кодексу України, згідно з якими українці не зможуть вільно поховати родичів. Слідчому заборонять призначати експертизу, натомість зобов'яжуть звертатися за дозволом до суду. Рішення чекатимуть не менше 72 годин. Відтак виникнуть серйозні проблеми з швидкістю поховання.

Андрій Савченко розповідає, що у морзі не знають, як діяти після 15 березня, бо ніяких роз'яснень та пояснювальних листів судово-медичні експерти не отримали.

«Головний експерт України звертався з цим питанням і до Міністерства охорони здоров’я, і до комітету Верховної ради, і до Кабінету міністрів, і до Міністерства юстиції – всі дали проміжні, неконкретні відповіді, мовляв це питання з’ясовуватимуть», - коментує експерт.

Він додає, що є нормативні документи, які передбачають порядок реєстрації смерті. У них зокрема йдеться про те, що після доставки трупа у морг, розтин мусять провести не пізніше доби.

«Якщо ми чекатимемо постанови по п’ять днів – то будемо порушувати нормативні документи. Якщо ж розтин тіла дійсно мусить бути тільки за постановою слідчого судді – ми просто не будемо приймати трупи до моргів», - додає медик.

Андрій Савченко зазначає, що у моргах України в цілому немає умов для тривалого зберігання тіл.

«Холодильні «камери», які є в декількох установах області, не можуть забезпечити п’ятиденне зберігання тіла. Крім того електрики вони з’їдять стільки, що жоден бюджет області не зможе виділити стільки грошей на їх утримання. Ми спішимо до Європи, приймаємо закони, які суперечать іншим нормативним актам і просто не можуть бути реалізовані в межах України», - каже медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лic Показати IP 12 Березня 2018 18:43
Щоб ix так ховали i поховати не могли Отих, хто придумав цi закона.
Guest до Лic Показати IP 12 Березня 2018 23:18
Ім'я хєроя цих дебільних правок до ККУ - радикал андрій лозовой.
Мало того Показати IP 12 Березня 2018 19:08
Тепер клопотання про призначення всіх експертиз з будь-якого району нашої області зможе розглядати лише суд, який знаходиться в місті Луцьку. Ви можете представити, що це має бути ?
Петро до Мало того Показати IP 12 Березня 2018 19:30
Це має бути 143-тя "чікалядна рехформа". Їжте, не обляпайтесь, особливо 54,7% "воднотурнутих"!
Торі до Петро Показати IP 13 Березня 2018 09:57
А нормальними словами важко писати?
Фантомас Показати IP 12 Березня 2018 19:33
Нема чого вмирати - живи і радуйся!
Ого Показати IP 12 Березня 2018 20:22
Встановлять тариф- скільки суддям, скільки судмедексперту, скільки" рішалу" і будуть знову на людській біді наживатиcя.
все нормально Показати IP 12 Березня 2018 20:27
Це ж наші депутати медичну реформу перед тим приймали. І напевно там прописали кожному депутату по "косяку" на ранок, на обід, на вечір. От вони і чесно виконують свої обов'язки - курять на всю верховну раду. Це дурно звучить, але інше не йде в голову.
Євреї і влада Показати IP 12 Березня 2018 20:28
Знущаться влада із нас живих, тепер ще буде знущатися з нас мертвих! Горе-влада так с пеціально пролеми ствоює, щоб відволікати людей від їхнього деребан у країни. Або проблеми створюють, а потім відміняють, і то в них такі реформи , так євреї українців мучать 1 26 років.
Йопрст Показати IP 12 Березня 2018 22:15
Брехня...
Андрій Показати IP 13 Березня 2018 11:28
Кожна реформа цих горе-реформаторів спрямована на знищення українців та щоб у кожній держстркутурі, куди змушені (не по своїй волі) звертатися громадяни, працювали тіньові схеми. Спочатку медреформа, тепер ось ця. Далі буде... Не виключаю, що найближчим часом знімуть допомогу при народженні дітей, а введуть податок при народженні дитини !
Та до Андрій Показати IP 13 Березня 2018 15:47
ту допомогу при народженні дитини давно пора зняти, бо перш ніж народжувати дітей думайте головами, а чимсь іншим, як ви їх будете забезпечувати і чи спроможні ви забезпечити своїх дітей, а не аж облизуєтесчь на ті дитячі гроші, щоб усім сімейством трутнями на них сидіти. Тьфу!
Андрій до Та Показати IP 14 Березня 2018 13:49
Згідний з Вами, але це я сказав, як приклад. В, принципі, допомога при народженні дітей, це є мотивацією людей залишатися та народжувати у країні, котрій проживаєш, а не втікти куди-небудь аби тут не залишитись. У нас і так катастрофічна демографічна ситуація : молодь масово виїжджає за кордон, величезна кількість молоді які не можуть мати дітей та і смертність взагалі є високою. А те, що окремі верстви населення цим зловживають ? Ну, для цього не є проблемою забезпечити контроль з боку держави над отримувачами цієї допомоги, а видавати, дійсно тим хто є адекватними батьками і дійсно в ній має якусь потребу.
Читач Показати IP 14 Березня 2018 15:00
Недорозвинений народ обирає до парламенту феодальних магнатів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus