USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Доньки загиблого атовця з Волині звернулись до Порошенка, аби їхній матері виплатили компенсацію

13 Лютого 2019 12:43
Двоє дівчаток з Волині, батько яких був учасником АТО, написали листа Президенту України Петру Порошенку з проханням, аби їх матері таки виплатили компенсацію за смерть тата.

Про це пише волинський адвокат Василь Нагорний у своєму Фейсбуці, інформує Перший.

Нагадаємо, учасник АТО Іван Тричук наклав на себе руки 24 вересня 2014 року вночі в Луцькому гарнізонному військовому шпиталі. У нього залишилась дружина та двоє маленьких дочок – Катерина та Вікторія, яким зараз 7 і 6 років.

Як розповів адвокат, сім’я досі не може отримати компенсацію за смерть чоловіка.

«Ця родина 4 роки !!! добивалась статусу родини загиблого! Не думаю, що вони заслужили на те, щоб 4 роки «вибивати», «відсуджувати» у чиновників, яких захищав їхній батько кошти, які полегшили б їм життя. Діти переконані, що за наказом, Головнокомандуючого прискіпливі чиновники з Міністерства оборони України знайдуть вірний вихід із законодавчої колізії та відшукають можливість виплатити компенсацію», – пише адвокат.

Доньки загиблого учасника АТО написали лист до Петра Порошенка, у якому просять вирішити їх проблему.

Текст листа подаємо без змін:

«Пане Президент, я знаю, що ви найголовніший Україні і можете все! Пишуть вам Вікторія і Катруся. Ми хочемо попросити у вас допомоги. Мій тато Іван Тричук 2014 році воював і захищав Україну. Він був сміливим, добрим, відважним. Ви його нагородили орденом за Мужність, але він його не отримав, а віддали його нашій мамі. Бо коли тато приїхав з війни, то він так там стомився, що йому стало погано. Тата забрали в госпіталь, але там не було потрібних ліків і тато помер.

Пане Президент тепер мама працює цілими днями, щоб ми все мали, але вона теж втомлюється дуже. Вона каже, що має так працювати, бо нам не хочуть в міністерстві оборони дати компенсацію за татову смерть. Мама постійно показує папірець де написано, шо татове захворювання і смерть були за Батьківщину , а значить за Україну.

Ми дуже боїмося тепер, щоб маму теж не забрали в лікарню. Петро Олексійович скажіть своїм міністрам щоб віддали нашу компенсацію і щоб мама більше неплакала, бо тато захищав Батьківщину.

Дякуємо! Слава Україні!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Активіст Показати IP 13 Лютого 2019 12:50
Виглядайте Порошенка завтра на Волиньщині. Особисто приїде і розбереться.
Людмила до Активіст Показати IP 13 Лютого 2019 13:34
Пане Активіст! Що таке "Волиньщина"?
Активіст до Людмила Показати IP 13 Лютого 2019 19:32
Спитайте у першої леді.
Клава Показати IP 13 Лютого 2019 15:46
У даній ситуації усі методи добрі, але ж з юридичного боку повна безвихідь ...
Анонім до Клава Показати IP 13 Лютого 2019 16:43
"вихідь" завжди можно знайти ,коли є бажання;треба кінчати війну та лікувати наслідки від неї.
Анонім Показати IP 13 Лютого 2019 18:53
Дуже шкода, що так трапилося. Але, якщо він наклав на себе руки, то який він загиблий в АТО ? Не той випадок, тому і ні той статус. Загиблий в АТО - це, коли загинув у бою, або після поранення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus