USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Скільки ввезли українці євроблях у перший місяць після скасування нульового розмитнення

2 Серпня 2022 15:52
За підсумками липня 2022 року до України продовжили активно ввозити машини на європейській реєстрації. Зокрема, за підсумками другого місяця літа було ввезено 13 584 авто.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він зазначив, що подібна легалізація машин принесла до Держбюджету 1,72 млрд грн. З них:

ввізне мито – 384 млн грн;

акцизний податок – 263 млн грн;

ПДВ – 1,079 млн грн.

«Надходження перевищують приблизно у два рази весь той пенсійний збір, який сплатили за весь період дії пільги протягом трьох місяців», – наголосив Железняк.

Читати ще: У Волинській митниці пояснили, що робити людям, які не встигли під нульове розмитнення

Також він зауважив, що розмитнення авто склало 7,3% від усіх митних платежів у липні. Більше принесли лише нафтопродукти – 10,8% або 2,47 млрд грн.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі – від 1 липня. 30 червня цей документ підписав Президент України Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 2 Серпня 2022 23:40
Хм, а де ж всі ті бариги, які під статтями про скасування нульового розмитнення ридали, що потім українці не ввезуть нічогісінько і ніколи не було в Україні нічого кращого для держбюджету, ніж халявне розмитнення?
Lana Показати IP 3 Серпня 2022 11:19
А чому він не наголосив що цих платежів би не було зовсім, якби не було нульового розмитнення і люди не везли авто!? А тоді їх нагнули жорстко! Заблокували на тиждень на кордоні, штучно створивши 25-кіллометрові черги! А потім раз і дуже поспіхом прийняли і підписали закон про сканування нульового розмитнення! Тисячі звичайних людей залишились в пастці не маючи: - ані грошей розмитнити свої бюджетні авто за які в момент нарахували по 100 тисяч податків і більше, - ані продати авто назад в Європі, бо по документам воно йде на експорт з ЄС і це вже вкрай складно змінити! Звісно частина людей вимушена була набратися кредитів і боргів щоб розмитнити авто, яке потрібне кому для роботи, кому як дах над головою! Людей загнали в глухий кут, підставили (саме так - бо люди ще 25.06.22 мали всі документи щоб заїхати на територію України і розмитнитись під 0, але їм до сих пір не дають це зробити!), а тепер вихваляються скільки отримали податків з тих хто таки змушений був віддати останнє!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus