USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Смертельний наїзд: водій-інкасатор, який у Луцькому районі збив чоловіка біля зупинки, отримав 3 роки тюрми

5 Травня 2024 13:26
На Волині судили водія-інкасатора, який у селі біля Луцька на смерть збив чоловіка. За скоєну ДТП він проведе три роки у в’язниці.

Як йдеться у вироку Ківерцівського районного суду, аварія сталася у селі Дерно Луцького району 15 травня 2023 року.

Близько 7 години Олег Н. за кермом інкасаторського авто Renault Master виїхав на зустрічну смугу, а потім на посадковий майданчик зупинки громадського транспорту, де збив 67-річного чоловіка, який стояв спершись на велосипед.

Пенсіонер зазнав численних травм і за кілька хвилин після приїзду швидкої він помер.

У суді 53-річний винуватець аварії щиро розкаявся та розповів, що зранку 15 травня їхав у напрямку Рівного. У селі Дерно він перетнув подвійну лінію та виїхав на зустрічну смугу руху, де біля зупинки збив чоловіка. Також зазначив: коли рухався автівкою, то у певний момент світило сильно сонце,тож він закривав козирок і на якусь мить відключився.

Читати ще: На смерть збив пенсіонера зі Львова: як у Луцьку покарали водія «Укрпошти»

Почувши удар, загальмував. Вискочив з машини та побіг до постраждалого, який лежав у рові та був ще живий. Він був біля чоловіка до приїзду медичної допомоги. Крім того, додав, що при в'їзді в село його швидкість була близько 60 км/год. і він почав пригальмовувати. Яка конкретна швидкість була перед ДТП, сказати не може. У вчиненому щиро розкаявся та попросив вибачення у постраждалих.

Численні свідки підтвердили покази обвинуваченого.

Про Олега Н. відомо, що він працював водієм-інкасатором у відділенні ПАТ «Акорд Банк» у Луцьку, одружений.

Рідні загиблого щодо міри покарання поклалася на розсуд суду. Проте під час судових дебатів просили призначити обвинуваченому реальну міру покарання.

Читати ще: Збив чоловіка на переході: водій «Ауді А6» за ДТП з постраждалим отримав умовний термін

Суд визнав Олега Н. винним та ухвалив три роки позбавлення волі без права керувати транспортними засобами на рік.

Крім того, зобов’язав ПАТ «Комерційний банк «Акордбанк» виплатити трьом постраждалим по 223 200 грн моральної компенсації, а також по 6666 грн на витрати за правову допомогу.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus