USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Смоленська катастрофа: вибухівку знайшли в деталях літака, які ремонтували в Росії

1 Серпня 2020 11:29
Катастрофа літака президента Польщі Качинського в 2010-му році сталася через два вибухи на борту. На уламках літака знайшли сліди тротилу, гексогену і пентріту. Російські слідчі намагалися приховати докази вибухів на його борту, вважають в Сеймі Польщі.

Ба більше, вибухівку заклали у деталях літака, які перед цим ремонтували в Росії, пише 24 канал.

У Сеймі Польщі озвучили результати роботи парламентської комісії з повторного вивчення причин Смоленської катастрофи 10 квітня 2010 року.

Комісія з’ясувала, що на борту Ту-154М сталися два вибухи – в районі лівого крила та у центральному відсіку літака. Факт вибухів підтверджується, з одного боку, характером пошкодження літака і розкиданням його осколків, а з іншого, травмами загиблих, інформує «Польське радіо».

Kайнер Ту-154 президента Польщі Леха Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Польська делегація прямувала на жалобні заходи з нагоди 70-річчя Катинської трагедії. Всього на борту літака разом з президентом і його дружиною перебували 96 осіб, всі вони загинули.

У січні 2011 року Міжнародний авіаційний комітет (МАК) оприлюднив остаточну доповідь про розслідування авіакатастрофи, згідно з яким відповідальність за трагедію була покладена на пілотів, які відмовилися від пропозиції піти на запасний аеродром, незважаючи на несприятливі погодні умови. Непрямою причиною катастрофи була названа недостатньо кваліфікована підготовка борту і екіпажу.

Польська урядова підкомісія з розслідування причини катастрофи відновила слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій катастрофи розглядається вибух на борту літака ще до його зіткнення із землею.

Як свідчить технічний звіт розслідування Смоленської катастрофи, який оприлюднили в Польщі в 2018 році, лайнер Ту-154 президента Польщі Леха Качинського, який розбився під Смоленськом, був знищений в повітрі в результаті як мінімум двох вибухів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 1 Серпня 2020 13:31
Люди вірять в те що хочуть вірити!!!
! до Анонім Показати IP 1 Серпня 2020 17:10
Сволочи поляки. Врут и не краснеют, а Россия ведь только мир и дружбу несет, только счастье. А поляки это зло!!!
Отож Показати IP 1 Серпня 2020 14:22
Давайте починати з того що Росія ще задовго спланувала катастрофу і підмінила урядовий Боїнг своїм ТУ-154, а далі по тексту...
123 до Отож Показати IP 1 Серпня 2020 17:11
Давайте зробимо просто, - ви не пропускаєте прийом заспокійливого, а вже тоді санітари дозволяють вам сідати за комп.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus